Čudesan start Breznice u kvalifikacijama za LŠ - od 1:4 do 4:4 za samo 24 minuta

Šampion Bugarske NSA iz Sofije vodio 3:0, pa 4:1 u 63. minutu, pravo čudo napravile su izabranice Zorana Vukovića u prvom meču kvalifikacija za Ligu šampiona
6172 pregleda 1 komentar(a)
Fudbalerke Breznice uoči meča protiv NSA iz Sofije, Foto: Breznica photo
Fudbalerke Breznice uoči meča protiv NSA iz Sofije, Foto: Breznica photo
Ažurirano: 07.08.2019. 23:20h

Fudbalerke Breznice napravile su čudo, istinski podvig na startu grupe 2 kvalifikacija za Ligu šampiona, koja se igra u Crnoj Gori.

Izabranice Zorana Vukovića su pola sata prije kraja duela u Petrovcu gubile 3:0, potom i 4:1 protiv prvaka Bugarske, favorizovane NSA iz Sofije, ali su za 24 minuta tri gola i stigle do veličanstvenih 4:4!

Milica Vujadinović je u 58. minutu, na asistenciju Jelene Karličić, smanjila na 3:1 i, činilo se tada, postigla počasni gol za crnogorske šampionke, naročito kada su Bugarke četiri minuta kasnije dale još jedan gol za 4:1.

Bio je to, međutim, samo početak lavine - Slovenka Ana Milovič je pogocima u 65. i 73. minutu podigla dramu do vrhunca, da bi Jelena Karličić u 82. pogodila za 4:4 i opšte oduševljenje na stadionu pod Malim brdom.

Mogla je Breznica u ludom meču i da pobijedi, ko zna šta bi bilo, i kako bi se kretao rezultat da je Biljana Vraneš u 17. minutu, kod rezultata 0:0, iskoristila penal - njen udarac sa bijele tačke odbranila je Doneva.

Umjesto vođstva Breznice, uslijedila su tri gola fudbalerki NSA - het-trik Košuleve (21, 23. i 44. minut), a zatim i pogodak Radojskeza 4:1 u 62. minutu.

Ni tri gola prednosti, manje od pola sata prije kraja, nisu, međutim, bile dovoljne Bugarkama za pobjedu protiv fenomenalnih igračica pljevaljskog tima.

Breznica traži prvu pobjedu u svom četvrtom nastupu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, trećem kao domaćin. Do sada, crnogorske šampionke su četiri puta su osvojile bod, računajući i večerašnji meč.

Narednu priliku da ostvare prvu pobjedu imaće već u subotu, u 2. kolu turnira, takođe u Petrovcu, kada se sastaju sa prvakom Rumunije Olimpijom Kluž.

Senzacionalan je bio današnji rezultat drugog meča 1. kola - Rumunke, iako veliki favoriti, poražene su u Nikšiću od prvaka Kosova Mitrovice sa 2:1.

Turnir se zatvara narednog utorka, kada Breznica igra sa Mitrovicom, a Kluž Olimpija protiv NSA iz Sofije.

Samo pobjednici, i jedan najbolji drugoplasirani iz 10 grupa, plasiraće se u narednu fazu.

Bonus video: