Ćulafić iz "Vijesti" trebalo da sazna da neće prenositi utakmicu

Šebekova u rješenju o o privremenom udaljavanju sa radnog mjesta uputila Ćulafića na "Vijesti", kao medij iz kog je trebalo da se informiše da neće prenositi utakmicu
578 pregleda 0 komentar(a)
Ivana Šebek, Igor Ćulafić, Foto: Printscreen
Ivana Šebek, Igor Ćulafić, Foto: Printscreen
Ažurirano: 24.10.2018. 09:33h

Sportski urednik TV Nova M Igor Ćulafić iz “Vijesti” je trebalo da se informiše da će utakmicu Litvanija - Crna Gora prenositi komentator Javnog servisa Maksim Živaljević.

To piše u rješenju o privremenom udaljavanju Ćulafića sa radnog mjesta, koje je potpisala izvršna direktorica Nove M Ivana Šebek, a u kojem se navodi da se Ćulafić “privremeno udaljava sa rada zbog toga što je zatečen u vršenju povrede radne obaveze za koju je predviđeno izricanje mjere prestanka radnog odnosa, odnosno raskida ugovora o radu”.

Ćulafić, jedini zaposleni u sportskoj redakciji nekadašnje Pink M televizije, uživo je u Centralnom dnevniku 14. oktobra saopštio da će on prenositi meč Lige nacija između Litvanije i Crne Gore, jer mu, kako je dva dana kasnije kazao na konferenciji za novinare, “niko nije rekao da kao jedini zaposleni u sportskoj redakciji neće prenositi utakmicu”.

"Da postoji bilo kakav dokument (da neće prenositi utakmicu) i da mi je prezentovan, istog trenutka bih se povukao i ne bih pravio pitanje kada je u pitanju bilo čiji angažman, a to ne radim ni sada", naveo je Ćulafić na pres-konferenciji.

U rješenju o privremenom udaljavanju sa javnog mjesta, koje je potpisala Šebekova, navodi se, međutim, da je odluka o angažmanu Maksima Živaljevića “saopštena široj javnosti”, te da je “vijest o tome objavljena na više portala, između ostalog i na portalu vijesti.me”.

Ćulafiću je u rješenju o privremenom udaljavanju sa radnog mjesta dostavljen i link teksta sa portala “Vijesti”, sa kojeg je trebalo da se informiše.

"Vijesti" su na dan utakmice Lige nacija Litvanija - Crna Gora objavile nezvanične informacije da će komentator RTCG Maksim Živaljević prenositi utakmicu na TV Nova M, na osnovu jednokratnog angažmana.

Nedugo nakon centralnog dnevnika, Ćulafić je te večeri završio u policijskoj stanici, gdje je morao da daje izjavu, a Živaljević je obavio prenos.

Bonus video: