Đalović: Još vjerujemo u titulu, ali je Kup i dalje prioritet

"Biće teško, jer ne zavisi sve od nas. Mladost je imala ogromnu prednost, ima je i sada, jer su četiri boda velika, ali međusobni duel na našem terenu nam daje nadu da možemo još više da zakomplikujemo prvenstvo", ističe 33-godišnji napadač.
52 pregleda 1 komentar(a)
Đalović, Foto: Boris Pejović
Đalović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.05.2016. 13:19h

Finiš sezone u Telekom 1. CFL pokauzuje da neočekivani zaplet u trci za titulu nije odlika samo inostranih šampionata.

Budućnost je na polusezoni bila u "trećem planu" u borbi za šampionski pehar, tokom proljeća imala je čak 14 bodova manje od vodeće Mladosti, a četiri kola prije kraja razliku je smanjila na samo četiri boda, usput preskočivši pljevaljski Rudar, koji je dugo figurirao kao jedina prijetnja lideru.

Dakle, dogodio se zaplet, a može li da se dogodi preokret?

"Naravno da može i naravno da vjerujemo", kaže iskusni napadač Radomir Đalović, nekadašnji reprezentativac, koji je u finišu sezone jedan od pokretača Budućnosti.

"Jasno, biće teško, jer ne zavisi sve od nas. Mladost je imala ogromnu prednost, ima je i sada, jer su četiri boda velika, ali međusobni duel na našem terenu nam daje nadu da možemo još više da zakomplikujemo prvenstvo", ističe 33-godišnji napadač.

Najvažniji dio trke za titulu staje u samo četiri dana. Budućnost u srijedu gostuje Rudaru u Pljevljima, isti dan kada Mladost dočekuje Bokelj, a sve to prije subotnjeg međusobnog duela gradskih rivala na stadionu pod Goricom.

Nakon toga ostaju još dva kola (Mladost igra sa Rudarom i Mornarom kod kuće, Budućnost putuje u Petrovac i čeka Zetu), a prednost Mladosti je bolji međusobni skor...

"U naredna dva kola biće mnogo toga jasnije. Mi želimo da nastavimo seriju pobjeda, pa i na teškom gostovanju Rudaru u Pljevljima, kao i protiv Mladosti. Ipak, idemo meč po meč", dodaje Đalović.

Budućnost nije živa samo u prvenstvu, jer po njegovom završetku, 2. juna, čeka je finale Kupa sa Rudarom.

"Kup je i dalje naš prioritet, iz razloga što tu zavisimo samo od sebe, i imamo jedan meč pred našim navijačima. Što se tiče prvenstva, uradićemo sve što je u našoj moći".

Iza Budućnost je fantastična serija - sedam uzastopnih pobjeda u prvenstvu. Koliko su izabranici Miodraga Vukotića po formi ispred ostalih ekipa, govori podatak da pobjedičke serije, i to samo po dva trijumfa, trenutno imaju jedino Sutjeska i Zeta.

"Trener je napravio respektabilnu ekipu, iako tokom cijele sezone klub funkcioniše u veoma teškim uslovima. Što je najvažnije, puno mladih igrača stasava na pravi način, mi iskusniji smo tu da pomognemo".

Đalović je postigao pet golova na posljednjih sedam mečeva, skoro svi su bili odlučujući, a koliko je značajan za ekipu govore i tri asistencije u pobjedi 4:0 protiv Sutjeske u Nikšiću.

"Sve je to proizvod dobre igre cijelog tima", zaključuje nekadašnji napadač Rijeke, Arminije Bilefeld, Dinama iz Bukurešta i mnogih drugih timova.

Bonus video: