De Laurentis sanja tandem Vučinić-Džeko

Kako piše torinski „Tutosport”, Napolitanci su se pridružili Zenitu u trci za crnogorskog napadača.
1 komentar(a)
Mirko Vučinić, Foto: Reuters
Mirko Vučinić, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.07.2013. 21:50h

U Napoliju odavno ne kriju da je Mirko Vučinić napadač po njihovom ukusu, već dva ljeta postoji interesovanje, a ono je opet aktivirano i ovih dana.

Kako piše torinski „Tutosport”, Napolitanci su se pridružili Zenitu u trci za crnogorskog napadača.

Naime, vlasnik „azura” Aurelio de Laurentis se sprema da dovede dva napadača nakon što dobije novac od prodaje Edinsona Kavanija, a u Vučiniću vidi provjerenu i ne baš skupu investiciju. De Laurentis vjeruje da za 15 miliona eura može da dobije Mirka, a preostali novac od otprilike 60 miliona koliko košta Kavani pokušao bi da dovede Edina Džeka.

Napoli, naravno, nije jedina opcija za Vučinića, jer je aktuelan i transfer u Zenit kod starog znanca iz Rome Lućana Spaletija, ali takođe nije nerealno ni da ostane u Juveu, iako su već stigli Karlos Teves i Fernando Ljorente, a naredna meta je Stevan Jovetić.

Činjenica je da je Vučinić jedini napadač od preostalih starosjedjelaca (Aleksandro Matri, Sebastijan Đovinko, Fabio Kvaljarela) koji ima dobru cijenu na tržištu, a i Napoli bi mu vjerovatno, kao i Zenit, odgovarao zbog ambicija jer garantuje nastup u Ligi šampiona naredne sezone.

„Tutosport” ističe da Juve želi da angažuje Huan Kamila Zunigu iz Napolija, ali ne navodi da li dolazak Kolumbijca zavisi od situacije sa Vučinićem.

Bonus video: