Dečić šokirao Sutjesku u Nikšiću, Iskra nedorasla za Budućnost

0 komentar(a)
Budućnost, Foto: Boris Pejović
Budućnost, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.08.2015. 13:15h

Kakvo iznenađenje u Nikšiću - Dečić , novi prvoligaš, rutinski je savladao Sutjesku, nekadašnjeg šampiona.

Publika kraj Bistrice zvižducima je ispratila svoje igrače u svlačionicu nakon očajne partije, gdje su Tuzani sasvim zasluženo stigli do druge gostujuće pobjede ove sezone.

Izabranici Viktora Trenevskog poveli su u 19. minutu, kada je napadač Sava Gardašević prikucao loptu u mrežu koju je prethodno odbio golman Vukašin Poleksić. Domaći su pokušali da napadnu, ali anemično, bez izrazite šanse. Na kraju su dočekali da prime i drugi gol, poslije školskog kontranapada koji je realizovao Krnić u 3. minutu sudijske nadoknade.

"Nismo ličili na ekipu, kao da smo čekali da se stvari riješe same od sebe. Čak i kada smo napravili određeni pritisak nismo imali moći da to konkretizujemo. Dečić je pobijedio sasvim zasluženo", prokomentarisao je trener Sutjeske Aleksandar Nedović.

Dečić nakon tri kola ima šest bodova - svaki je osvojen u gostima.

"Zadovoljstvo je pobijediti kraj Bistrice. Svaka čast momcima, koji su vrlo mladi, pravo je zadovoljstvo raditi s njima. Ubijeđen sam da ćemo igrati još bolje", istakao je Trenevski.

Budućnost se razgoropadila u Baru poslije čudnog poraza od Petrovca prošle subote. Iskra, koja je bila domaćin na Topolici, nije imala šansi (0:4).

"Od samog starta smo igrali vrlo ofanzivno, stvarali šanse. Kada igramo ovako dobro, moramo da budemo još konkretniji u završnici", kazao je Miodrag Vukotić, trener Podgoričana.

Budućnost je povela u 21. minutu, premijernim golom Darka Nikača po povratku u „plavo-bijeli” tabor. Pola posla završio je Raičević, koji je prošao po lijevoj strani i odigrao povratnu loptu.

Kada je Hočko sedam minuta kasnije, na asistenciju Nikača, povećao na 2:0 pobjednik je mogao da se nasluti, a autogol štopera Iskre Vukovića početkom nastavka riješio je sve dileme. Nikač je do kraja dao još jedan gol.

"Podbacili smo, rezultat sve govori", kazao je trener Iskre Dejan Mrvaljević.

Bonus video: