Došljak čuva evropske snove Zete

Zeta je slavila nakon četiri kola posta i učvrstila se na četvrtom mjestu, koje će najvjerovatnije donijeti plasman na evro-scenu
57 pregleda 0 komentar(a)
Zecani_1, Foto: B.PEJOVIĆ
Zecani_1, Foto: B.PEJOVIĆ
Ažurirano: 16.04.2011. 21:18h

Zeta je izašla kao pobjednik iz otvorene i kvalitetne predstave protiv Mladosti na Trešnjici (1:0), čime je dospjela na šest bodova prednosti u odnosu na gostujući tim. Ispostavilo se da je rezervista Došljak učvrstio evropske snove domaćina golom u sedmom minutu drugog dijela, ali i obezbijedio ekipi iz Golubovaca trijumf nakon četiri kola posta (prethodno su po dva puta remizirali i poraženi).

Bilo je, međutim, više opasnih situacija pred oba gola i prije i poslije odlučujućeg momenta.

Uzbuđenja je najavio Škuletić koji je već u drugom minutu uposlio sigurnog golmana gostiju Marčelju. Uzvratio je Raičević, čiji je pokušaj u 14. minutu prohujao pored stative. Nakon toga je štoper domaćih Petrović zatresao mrežu nakon ofsajda, dok je na drugoj strani u finišu poluvremena golman Ivanović požrtvovano “pokupio” loptu ispred Krkeljića.

Nastavak je bio mnogo uzbudljiviji, a već u drugom minutu Merdović je šutirao preko prečke (prethodno je kapiten Zete Kaluđerović izbacio loptu iz svog kaznenog prostora). Pet minuta kasnije domaćin je poveo - Krkotić je iz sredine lijepo pronašao Došljaka na desnoj strani, a ovaj plasiranim šutem zatresao mrežu.

Minut kasnije domaćin je mogao da dokrajči rivala, ali je nakon kombinacije Škuletića i Došljaka, Korać pogodio mrežu iz ofsajda. Mladost je pritisla nakon toga, prvo su zaprijetili Tomić i Savićević, a potom i Merdović u dva navrata. Nekadašnji napadač Budućnosti i Sutjeske sjajno je izveo “slobodnjak” u 70. minutu (Ivanović je krajnjim naporom sačuvao mrežu), dok je desetak minuta kasnije isti igrač imao zicer, ali je poslije ubačene lopte Raičevića promašio gol sa nekoliko metara.

U međuvremenu je Knežević imao meč-loptu na suprotnoj strani u 72. minutu, ali je pogodio gostujućeg golmana.

- Utakmica je bila dobra, Mladost je došla sa namjerom da dobije utakmicu, nijesu išli na neriješen ishod. Zadovoljan sam ovom pobjedom, napravili smo lijep pomak na tabeli i odmorili neke igrače za utakmicu sa Rudarom u Kupu - kazao je Dejan Vukićević, trener Zete.

Trener Mladosti Miodrag Vukotić žalio je za prokockanim šansama.

- Nijesam imao primjedbi na igru, već na lošu koncentraciju u završnici. Sa druge strane, primili smo gol iz ničega. Takve stvari nam se ponavljaju, slično je bilo i protiv Mladosti. Idemo dalje, dobro treniramo, ali nam fali završnica - rekao je Vukotić.

Bonus video: