Efekat Ronaldo: Najveća golgeterska kriza Reala u protekloj deceniji

Rekordna godina je bila 2014. kada je Real stigao do brojke od 178 golova na 63 meča, skoro tri u prosjeku
4056 pregleda 1 komentar(a)
Ronaldo u dresu Reala, Foto: AP
Ronaldo u dresu Reala, Foto: AP

Statistika je neumoljiva - odlaskom Kristijana Ronalda, Real Madrid je upao u veliku golgetersku krizu.

U 2019. godini igrači madridskog kluba postigli su 100 golova na 54 utakmica, što je najslabiji učinak u protekloj deceniji, a za 42 gola manje nego u 2018. godini. U prvoj polovini prošle godine, Portugalac je bio igrač Reala, on je u junu otišao u Juventus.

Na posljednje tri utakmice postigli su samo jedan, i to u 95. minutu meča sa Valensijom, sinoć su igrali bez golova sa Atletik Bilbaom na Bernabeuu.

Rekordna godina je bila 2014. kada je Real stigao do brojke od 178 golova na 63 meča, skoro tri u prosjeku. Dakle, 78 više nego ove...

Ronaldo je tokom karijere u "kraljevskom klubu" upisao čak 451 gol na 438 utakmica - 312 u prvenstvu, 105 u Ligi šampiona.

Njegovim odlaskom stvorena je ogromna "rupa". Azar je u prvom dijelu sezone razočarao, a bio je i povrijeđen, Luka Jović nije opravdao 60 miliona eura, Vinisijus i Rodrigo imaju potencijal, ali ne i golgeterski instikt, bar za sada.

Samo je Karim Benzema na nivou, i to većem nego prošlih sezona, ali jasno je da Francuz ne može sam, i ne može sve.

Iako Ronaldo vjerovatno ne bi bio produktivan kao nekad, s obzirom na to da u februaru puni 35 godina, jasno je da je Real njegovim odlaskom izgubio mnogo, možda i više nego što se očekivalo....

Bonus video: