Elisondo: Nisam vidio kako Zidan udara Materacija

"Kada je Materaci pao lopta je bila na drugom kraju terena i nisam vidio šta se desilo. Onda sam čuo glas četvrtog sudije Medine Kantaljeha", rekao je Elisondo
61 pregleda 1 komentar(a)
Zidan, Foto: Beta/AP
Zidan, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.11.2013. 20:46h

Elisondo: Nisam vidio kako Zidan udara Materacija

Argentinski fudbalski sudija Horacio Elisondo rekao je danas da nije vidio kako Zinedin Zidan udara Marka Materacija u finalu Svjetskog prvenstva 2006. godine u Njemačkoj i da mu je četvrti pomoćnik rekao da Francuzu da crveni karton zbog nesportskog ponašanja.

Italija je u finalu Mundijala pobedila Francusku posle boljeg izvođenja penala (5:3), u regularnom delu bilo je 1:1. A Zidan je isključen u 110. minutu zbog udaranja Materacija glavom u grudi.

"Kada je Materaci pao lopta je bila na drugom kraju terena i nisam vidio šta se desilo. Onda sam čuo glas četvrtog sudije Medine Kantaljeha. On mi je rekao da je vidio sve i objasnio mi je situaciju", rekao je Elisondo francuskim medijima.

"Onda sam pogledao u pravcu linijskog sudije Darija Garsije, iako sam znao da on nije vidio incident. Zašto sam to uradio? Da bi svi mislili da mi je on rekao šta se desilo. Poslije toga sam dao crveni karton Zidanu. Savjet pomoćnik je navodno bio razlog, ali to je bilo daleko od istine", dodao je Elisondo.

Argentinski sudija je poslije utakmice kritikovan zato što nije vidio incident i da je odluku doneo na osnovu snimka koji je prikazan na video bimu stadiona, što je po propisima FIFA bilo zabranjeno.

Kantaljeho je odmah poslije utakmice rekao da je incident vidio uživo i da prikazivanje snimka incidenta nije uticalo na odluku.

Elisondo se povuka iz fudbala 10. decembra 2006. godine.

Bonus video: