Enrike: Svima je u interesu da se Mesi potpuno oporavi

"Siguran sam da selektor Argentine (Herardo Martino) i njihov Savez, kao i Barselona, želi da se Mesi potpuno oporavi", rekao je Enrike, prenijela je Marka.
0 komentar(a)
Mesi, Foto: Beta-AP
Mesi, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 16.10.2015. 17:03h

Trener Barselone Luis Enrike izjavio je danas da je u interesu kluba i reprezentacije Argentine da se Lionel Mesi potpuno oporavi prije nego što se vrati na teren.

Mesi se povrijedio krajem septembra tokom prvenstvene utakmice sa Las Palmasom kada je pokidao ligamente koljena i tada je procijenjeno da će se argentinski reprezentativac u decembru vratiti na teren.

Fudbalski savez Argentine (AFA) saopštio je nedavno da računa na Mesija u utakmicama protiv Brazila i Kolumbije sredinom novembra.

"Mesi mora potpuno da se oporavi. Nije stvar u tome da li će igrati u određenoj utakmici. Pritisak AFA? To su samo glasine. Siguran sam da selektor Argentine (Herardo Martino) i njihov Savez, kao i Barselona, želi da se Mesi potpuno oporavi", rekao je Enrike, prenijela je Marka.

Trener evropskog prvaka naveo je da ne želi da govori o dovođenju novih igrača u januarskom prelaznom roku.

"Nikada nisam ništa rekao o finansijskoj situaciji u klubu. Šta god da sam pitao upravu, to je privatna stvar. Od ljeta razmatramo razne mogućnosti", rekao je Enrike.

Brazilski klub Santos zatražio je od Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) da suspenduje fudbalera Barselone Nejmara na šest mjeseci zbog nekompletnog transfera u španski klub 2013. godine. Nejmar je negirao nepravilnosti i rekao da je prešao u Barselonu u dogovoru sa čelnicima brazilskog kluba.

"Šest mjeseci su tražili? Kad su već kod toga, zašto ne i šest godina?", rekao je Enrike.

Bonus video: