FIFA se predomislila: Ukinula Barsi zabranu na transfere!

"Barselona se žalila Apelacionom komitetu FIFA i taj organ je reagovao imajući u vidu kompleksnost problema", stoji u saopštenju FIFA
4 komentar(a)
Barselona, Foto: Beta AP
Barselona, Foto: Beta AP
Ažurirano: 23.04.2014. 10:38h

Tri sedmice nakon što je suspendovala Barselonu za dva naredna prelazna roka, Svjetska fudbalska asocijacija (FIFA) okrenula je ploču - katalonski klub će ubuduće neometano moći da dovodi igrače!

Barsa je, naime, imala zabranu zbog mogućih malverzacija u registrovanju igrača mlađih od 18 godina, a onda je uložila žalbu koju je FIFA prihvatila.

Katalonci su tražili da odluka o kazni suspenziji bude suspendovana, sve dok traje žalbeni proces.

"Barselona se žalila Apelacionom komitetu FIFA i taj organ je reagovao imajući u vidu kompleksnost problema. Rano je za konačne odluke, zabrana je zasada suspendovana", stoji u saopštenju FIFA.

Katalonci su, makar trenutno, odahnuli, jer to znači da će na ljeto moći da pojačaju tim čije je po mišljenju stručnjaka vrijeme prošlo...

"Barsa može da kupuje!", s oduševljenjem je kontstatovao katalonski list "Mundo deportivo".

Prvo pojačanje bi trebalo da bude golman Mark-Andre ter Štegen iz Borusije Menhengladbah.

Dakle, kazna Barseloni svakako nije potpuno ukinuta, ali je stavljena na čekanje, što je jasan znak da je "blaugrana" data velika šansa (neki bi rekli i da joj je poklonjena) da reguliše unutrašnju politiku i na ljeto krene u stvaranje novog tima.

Bonus video: