Francuska na nogama, Mbape: Izginućemo u nedjelju

"Zajedno smo 49 dana, ponosan sam na moje momke, na njihovo zajedništvo, njihovu igru. Slavimo, ali ne zaboravljamo - ostala je još jedna utakmica", rekao je Dešan
73 pregleda 5 komentar(a)
mbape, Foto: Reuters
mbape, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.07.2018. 20:35h

Prije dvije godine Francuska nije uzela veliki trofej pred domaćim navijačima, na Evropskom prvenstvu, poklekla je u finalu, protiv Portugala...

Sada je na korak od svjetske titile, nakon pobjede nad Belgijom 1:0.

"Još ne shvatamo šta smo uradili, ali znamo da možemo da pobijedimo još tu jednu utakmicu. Sa ovakvim pristupom i igrom, možemo do titule", kazao je Samuel Umtiti, strijelac gola za finale.

"Dao sam gol, ali učinak cijelog tima je bio izuzetan. Imali smo izuzetan defanzivni blok, zaustavili smo ozbiljnog i opasnog protivnika".

Didije Dešan je kao igrač podigao "Zlatnu boginju", prije 20 godina. Ostala je još jedna utakmica da to uradi i kao selektor.

"Zajedno smo 49 dana, ponosan sam na moje momke, na njihovo zajedništvo, njihovu igru. Slavimo, ali ne zaboravljamo - ostala je još jedna utakmica", rekao je Dešan.

Arsen Venger, siva eminencija evropskog i francuskog fudbala, bio je očaran igrom nacionalnog tima.

"Oni su primjer timskog duha i timskog fudbala. Ne znam kako će se završiti finale, ali znam da će Hrvatskoj i Engleskoj biti mnogo, mnogo teško da pobijede Francusku", rekao je Venger.

Kilijan Mbape, jedini član francuskog tima, koji ne pamti titulu 1998. godine.

"Nisam bio rođen tada, ali sam sanjao o ovom trenutku. Uradićemo sve, ma - izginućemo u nedjelju za titulu", kazao je Mbape.

Bonus video: