Gdje će Ronaldo ako napusti Real?

Kristijano Ronaldo je zapalio fudbalski svijet najavom, izrečenom u kampu portugalske reprezentacije koja se sprema za učešće na Kupu konfederacija, da želi da ode iz Reala i Španije. Ukoliko se to zaista desi, njegova moguća naredna destinacija je...
51 pregleda 4 komentar(a)
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.06.2017. 19:11h

Mančester junajted

Ponovo je proradila mašta navijača "đavola", koji sanjaju o povratku Ronalda u crveni dres, u kome se i uzdigao do statusa svjetske zvijezde.

Portugalac je igrao za Junajted od 2003. do 2009. godine, osvojivši tri engleske titule, FA kup, dva Liga kupa, Ligu šampiona (2008), Svjetsko klupsko prvenstvo (2008)...

I prvu Zlatnu loptu, baš te 2008. godine.

Za šest sezona postigao je 118 golova u 292 meča.

Ronaldo nikada nije krio svoju ljubav prema Junajtedu, a priča o njegovom povratku bila je aktuelna 2014, kao i prošle godine.

Mogući minus u cijeloj priči je njegov hladan odnos sa zemljakom Žoseom Murinjom, sa kojim je sarađivao u Realu.

Pari Sen Žermen

Ronaldo je dugo želja vlasnika PSŽ-a Nasera el-Kelaifija.

Priča o prelasku u Pariz aktuelizovana je u decembru 2015. godine, kada su se tadašnji trener "svetaca" Loran Blan i portugalski as nakratko našli u zagrljaju, u razgovoru sakrivenom od javnosti.

I u aprilu prošle godine šuškalo se o međusobnim kontaktima dvije strane, i spremnosti "svetaca" da plate Realu 120 miliona eura za otkup ugovora.

Ipak, pitanje je koliko PSŽ može da zadovolji ambicije Ronalda, naročito nakon sezone u kojoj je na tragikomičan način ispao od Barselone u osmini finala Lige šampiona, a zatim nije osvojio titulu u Francuskoj.

Sa druge strane, to može biti i izazov - dovesti Parižane do prvog naslova prvaka Starog kontinenta.

Ne treba potcijenjivati ni želju Portugalca da se izjednači sa Klarensom Sedorfom, jedinim igračem koji se popeo na evropski tron sa tri različita kluba.

Sporting

“Igrao sam protiv tima u kojem sam izučio zanat – Sporting ima posebno mjesto u mom srcu, mnogo ih poštujem i zato nisam mogao da slavim“ - kazao je Ronaldo u septembru prošle godine, kada je zatresao mrežu svog matičnog kluba u meču grupne faze Lige šampiona.

Nije ni čudo da se klub iz Lisabona danas oglasio na Tviteru, prizivajući povratak "dobrog sina", koji je u jedinoj seniorskoj sezoni za Sporting 2002/2003. postigao pet gola u 31 meču.

Iako nije teško zamisliti da se Ronaldo pred kraj karijere ponovo nađe u dresu "lavova", teško da će se u punoj igračkoj snazi opredijeliti za nastup u trećeplasiranom sastavu portugalskog prvenstva.

Bajern

Bajern ima novac da kupi Ronalda, a ima i Karla Anćelotija, trenera sa kojim je Portugalac bio u harmoničnom odnosu tokom dvije sezone (2013-2015) u Realu.

Kina

Kada smo već kod novca...

Krajem prošle godine prostrujala je informacija da je neimenovani kineski klub ponudio Ronaldu 100 miliona eura po sezoni.

S obzirom da se najbolji fudbaler svijeta nedavno našao na prvom mjestu Forbsove liste najplaćenijih sporista planete godišnja zarada 93 miliona dolara), teško da ga čak i tolika količina novca može privući na takmičarski nezanimljiv Daleki istok.

Bonus video: