Gosti favoriti, ali...

Tri boda sa starta prvenstva ulila su samopouzdanje izabranicima Dragana Lacmanovića, pa na krilima prve pobjede dočekuju meč sa favorizovanim Rudarom.
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.08.2011. 08:43h

Tri boda sa starta prvenstva ulila su samopouzdanje izabranicima Dragana Lacmanovića, pa na krilima prve pobjede dočekuju meč sa favorizovanim Rudarom. Nikšićanima, kako kažu, neće nedostajati motiva da u još jednom meču pred domaćom publikom naprave iznenađenje. Nova pobjeda potpuno bi bacila sjenku na dešavanja u pripremnom periodu. Činjenica da Rudar tradicionalno dobro igra kraj Bistrice i da u Nikšić stiže zakinut za dva boda iz prethodnog kola, nije uplašila “plavo–bijele”, koji uprkos svemu idu na pobjedu.

"Pobjeda u prošlom kolu protiv Bokelja podigla nam je samopouzdanje, tako da u dobrom raspoloženju dočekujemo meč sa Rudarom. Svakako da protivnika respektujemo, ali ga se ne plašimo. Igramo pred svojim navijačima i sve ćemo učiniti da dođemo do povoljnog rezultata. Pljevljaci u svojim redovima imaju iskusne i kvalitetne pojedince na koje moramo posebno obratiti pažnju. Svjesni smo da će pokušati da se iskupe za izgubljeno na svom terenu protiv Lovćena, međutim, nećemo im dozvoliti da se vade kraj Bistrice. Moramo igrati disciplinovano i borbeno, jer upravo takav pristup na startu prvenstva omogućio nam je da dođemo do trijumfa. Dakle, motiva nam neće nedostajati, a za kakav će rezultat to biti dovoljno, ostaje da se vidi", kazao je defanzivac Sutjeske Stefan Zogović.

Nakon remija sa Lovćenom, nema mnogo filozofije u pljevaljskim razmišljanjima. Još jedan kiks je jednostavno zabranjen, pa je trijumf u Nikšiću praktično jedina opcija koja zanima popularne „rudare“. Uz to, Sutjeska je ostala i dužnik s kraja prošle sezone, kada je u finišu stigla i prestigla prednost Rudara. Dakle, izabranicima Dragana Radojičića ne ostaje ništa drugo nego da „jednim metkom ubiju dva zeca“ – i da se revanširaju domaćinu, ali i da pokažu da je izdanje protiv Cetinjana bilo samo privremena slabost i da ekipa vrijedi mnogo više od tih 1:1. U svakom slučaju, Pljevljaci su favoriti makar zbog tri razloga – kvaliteta, iskustva i bolje fizičke pripremljenosti od rivala. Jedini adut koji ostaje Sutjesci mogao bi da bude domaći teren.

"Previše smo mi sličnih utakmica preturili preko glave da bi nam gostovanje na bilo kom stadionu predstavljalo neki poseban problem. Ako si bolji, a vjerujem da mi jesmo od našeg današnjeg domaćina, onda je logično da trijumfujemo, bez obzira na to što će oni uz sebe imati navijače. A i pobjeda nam se nekako nametnula kao imperativ poslije remija sa Lovćenom. Ne smijemo da dozvolimo još jedno mučenje kao prošle subote. Treba na vrijeme dati gol i onda posao odrađivati kako to Rudar najbolje čini – rutinski i bez naprezanja. Siguran sam da će tako i biti, tim prije što će ovog puta, nakon povratka Ivice Jovanovića sa probe u Rusiji, biti više kombinacija u napadu", optimista je golman pljevaljskog prvoligaša Milan Mijatović.

Sutjeska - Rudar

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Sudija: Darko Gašić (Podgorica). Pomoćnici: Đorđije Ražnatović (Cetinje), Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Početak u 17.30 časova.

Sutjeska (4-4-2): Lakićević – Krivokapić, Radović, Zogović, Krivokapić – N. Dževerdanović, Vuković, Marić, Nikolić – Pejović, Marković.

Rudar (4-5-1): Mijatović – Popović, Igumanović, Adžić, Radusinović – Useni (Ivanović), Brnović, Vlahović, Nestorović (Mrdak), M. Jovanović – I. Jovanović.

Bonus video: