Grbović i Đoković donijeli pobjedu Mornaru

Defanzivac Dečića Grbović je u 34. minutu vratio loptu prema svom golmanu, a ona prošla ispod noge Đokoviću i završila u mreži.
0 komentar(a)
Šofranac, Foto: Savo Prelević
Šofranac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.03.2011. 21:04h

Mornar je srećno, ali i uz veliko požrtvovanje stigao do važnog trijumfa u Tuzima, dok je domaćin nastavio da posrće u nastavku sezone. Utakmicu je odlučio auto-gol štopera Grbovića, mada je tragičar bio domaći golman Enis Đoković. Defanzivac Dečića je u 34. minutu vratio loptu prema svom golmanu, a ona prošla ispod noge Đokoviću i završila u mreži.

Domaćin je do kraja napadao, često i stihijski, ali imao je i nekoliko odličnih šansi za izjednačenje. U 40. minutu priprijetio je Nuhodžić glavom, najbolju šansu za izjednačenje imao je Šofranac, koji se poslije centaršuta Padovića u 54. minutu našao sam pred gostujućim golmanom (Masoničić je sjajnom intervencijom sačuvao mrežu). Dva minuta kasnije i Pepić je zaprijetio s desne strane, ali je golman Barana ponovo bio siguran. U posljednjih 30 minuta Dečić je igrao bez isključenog Nelevića, koji je nagazio Bokana, a potom direktno zaradio crveni karton. Gosti su čuvali minimalnu prednost, u finišu i priprijetili, ali je nakon Vujačićevog pokušaja lopta završila u Đokovićevom naručju.

- Nismo igrali kako treba, Mornar je zasluženo slavio. No, u nastavku smo imali i dva zicera, ali šta da se radi. Od mirnog prvenstva doveli smo sebe u situaciju da se borimo za svaki bod. U svakom slučaju predstojeća pauza dobro će nam doći da otklonimo nedostatke - rekao je Mladen Vukićević, trener Dečića.

- I nama i domaćinu najveći protivnici bili su težak teren i jak vjetar. Mi smo, međutim, ostavili srce na terenu i zasluženo osvojili tri boda. Zadovoljni smo, jer je Dečić odlična ekipa s odličnim trenerom. Ova pobjeda je mnogo vrijedna pogotovo ako se zna da imamo mladu ekipu i ako se ima u vidu finansijska situacija u kojoj se nalazimo - rekao je Boris Ljutica, trener Mornara.

Bonus video: