Guarin i Ikardi srušili Palermo, oslabljena Roma slavila na Sardiniji

Defanzivac "viole" postigao pogodak u 89. minutu
0 komentar(a)
Leandro Paredes, Miralem Pjanić, Foto: Reuters
Leandro Paredes, Miralem Pjanić, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.02.2015. 21:55h

Desetkovani sastav Rome, bez po makar jednog ili dva prvotimca u svakoj liniji tima, pokazao je zube u Kaljariju - "vučica" je slavila sa 2:1 i nastavila da, ako ništa drugo, makar vjeruje da može da zakomplikuje stvari Juventusu u pohodu na četvrti uzastopni Skudeto.

Rimljani su na Sardiniji trijumfovali poslije četiri uzastopna remija u Seriji A i nakon ovog kola ostali na istoj razlici u odnosu na Juve koja iznosi sedam bodova.

U izjednačenom meču na "San Eliji" Adem Ljajić je iskoristio pas Danijelea Verdea i u 37. minutu donio prednost gostima, a mladi Leandro Paredes je u 85. sa ivice kaznenog prostora obezbijedio tri boda poslije loše intervencije Željka Brkića na golu...

Kaljari je imao šanse, najbolju je kod 1:0 propustio Hrvat Duje Čop, pa je gol Danila Avelara u 96. minutu samo ublažio poraz.

U odličnoj seriji je Napoli, koji je protiv Udinezea (3:1) upisao i 4. pobjedu zaredom u prvenstvu, a šestu vezanu ako se računaju i rezultati u Kupu Italije.

Načeo "zebre": Dris Mertens (Napoli)

Okršaj Sampdorije i Sasuola, dva tima koja su možda i najprijatnija iznenađenja u sezoni, završen je bez pobjednika...

Goste je u vođstvo doveo Franćesko Aćerbi u 2. minutu, a već u 9. je postavljen konačan rezultat kada je glavom pogodio Eder.

Siniša Mihajlović je posljednjih 20 minuta šansu dao i Samuelu Etou (Luka Đorđević ostao na klupi), pa je jasno da je sukob trenera i Kamerunca s prošlonedjeljnog treninga prošlost za klub iz Đenove.

Nedjeljni program u Seriji A su otvorili Fiorentina i Atalanta, a u uzbudljivom meču je slavio domaćin (3:2).

Nije dobro krenulo za "violu", koja je primila gol već u 9. minutu kada je David Zapakosta bio najviši u skoku i matirao Ćiprijana Tatarušanua.

Na izjednačenje, ipak, nije dugo čekalo, svega devet minuta. Matijas Fernades je ubacio loptu, a Argentinac Hose Marija Basanta pogodio mrežu rivala...

Hose Marija Basanta (Fiorentina)

Fiorentina je do prednosti od 2:1 stigla 15-tak minuta prije kraja, a strijelac je bio Alesandro Dijamanti poslije odlične solo-akcije i rutinske realizacije, ali je već u 83. tim iz Bergama poravnao preko Ričmonda Boakjea.

I kada se očekivalo da će se meč završiti remijem, "Franki" je eksplodirao. Asistent je opet bio Fernades, a realizator Manuel Paskval.

Stefan Savić je odigrao 90 minuta za Fiorentinu nakon što je odradio četiri meča kazne.

Pobijedio je i Inter, i to na krilima momaka koji su prošle sedmice poslije poraza od Sasuola imali sukob s navijačima - Fredija Guarina i Maura Ikardija.

Na "Meaci" je savladan Palermo (3:0), a Guarin je donio prednost poslije kornera Džerdana Šaćirija u 16. minutu.

Nakon nekoliko prilika i jednih i drugih (Paulo Dibala je za Palermo promašio prazan gol sa dva metra), na scenu je stupio Ikardi i sa dva pogotka (drugi na asistenciju Guarina) donio siguran trijumf "crno-plavima".

Rezultati

Fiorentina - Atalanta 3:2 (Basanta 18, Dijamanti 76, Paskval 89 - Zapakosta 9, Boakje 83)

Kaljari - Roma 1:2 (Avelar 90+6 - Ljajić 37, Paredes 85)

Empoli - Ćezena 2:0 (Makarone 30, Sinjoreli 57)

Napoli - Udineze 3:1 (Mertens 8, Gabjadini 21, Tero (autogol) 59 - Tero 27)

Sampdorija - Sasuolo 1:1 (Eder 9 - Aćerbi 2)

Inter - Palermo 3:0 (Guarin 16, Ikardi 65, 88)

Ponedjeljak

Lacio - Đenova

Subota

Juventus - Milan 3:1

Verona - Torino 1:3

Bonus video: