Hajnkes "pecnuo" Real: Nadam se da će odlučiti igrači, a ne sudija

"Kao i u prvom meču, siguran sam da će presuditi produktivnost. Mi smo spremni da ugrozimo Real, ali moramo da koristimo šanse. To obično radimo, ali nismo u Minhenu. Real je, s druge strane, imao tri prilike i dao dva gola", objasnio je Hajnkes
3 komentar(a)
Hanjkes, Foto: Reuters
Hanjkes, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.04.2018. 17:14h

Trener Bajerna Jup Hajnkes nije propustio priliku da, ironično, najavi sjutrašnji duel na Bernabeuu, protiv Reala, u revanšu polufinala Lige šampiona.

Njegov tim juri zaostatak od 2:1 iz Minhena, njegovi igrači sjećaju se da su prošle godine u četvrtfinalu, eliminisani zbog diskutabilnih odluka sudije Kašajia, i to tek u produžecima madridskog duela.

Kada se tome doda i kontroverzni prolaz Reala u duelu sa Juventusom u prethodnoj rundi, ostvaren, najblaže rečeno, iz sumnjivog penala u 93. minutu, onda je i jasna Hajnkesova poruka:

"Nadam se da će finalistu odlučiti igrači, a ne sudija", kazao je trener Bajerna.

Bavarci nisu nagovijestili da su spremni za iznenađenje, ali je riječ o ekipi velikog potencijala...

"Kao i u prvom meču, siguran sam da će presuditi produktivnost. Mi smo spremni da ugrozimo Real, ali moramo da koristimo šanse. To obično radimo, ali nismo u Minhenu. Real je, s druge strane, imao tri prilike i dao dva gola", objasnio je Hajnkes, koji je vodio Real do titule prvaka Evrope 1998. godine.

Jedini gol u tom finalu, protiv Juventusa, postigao je Peđa Mijatović, a "kraljevski klub" nakon 32 godine osvojio Ligu (Kup) šampiona.

Bajern će igrati bez Robena i Boatenga, a računa na mnogo veći doprinos Hamesa Rodrigesa, koji u timu iz Minhena igra na pozajmicu iz Reala.

"Došao sam ovdje da pomognem Bajernu, ne da se svetim Realu. Neću slaviti gol, ako ga postignem, Imam veliko poštovanje za Real, proveo sam tri divne godine u Madridu", kazao je Kolumbijac.

Bonus video: