Herta zaustavila pakleni napad Bavaraca, HSV nastavlja da tone

Bajern je napokon remizirao, pošto je Herta odoljela u Minhenu
0 komentar(a)
Robeer Levandovski, Foto: Reuters
Robeer Levandovski, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.02.2018. 19:40h

Nakon deset uzastopnih pobjeda u Bundesligi, aktuelni prvak i lider Bajern je remijem na "Alijanc areni" sa Hertom prekinuo sjajni niz. Mreže su mirovale u Minhenu, ali Bajern mirno gleda sa vrha pošto nakon 24. klola ima ogromnih 20 bodova ali i utakmicu više od prvog pratioca Borusije Dortmund.

Loše igre na gostovanjima ove sezone Borusija Menhengladbah je prekinula pobjedom na gostovanju Hanoveru i sada opet može da se nada borbi za evrokupove. Menhengladbah je golom Kristofa Kramera na asistenciju kapitena Larsa Štindla slavio nakon četiri uzastopna poraza u Bundesligi, kao i niz od pet utakmica bez boda na gostovanjima.

Turski trener Tajfun Korkut nastavlja da niže sjajne rezultate, a pobjedom Štutgarta protiv Ajntrahta, "švabe" su sa novim šefom struke osvojile 10 od 12 mogućih bodova. Uz utakmicu više "švabe" su sada na sedam bodova iznad zone ispadanja.

A nekadašnji velikan njemačkog i svjetskog fudbala, Hanburger, sve je bliži mispadanju iz Bundeslige. HSV je poražen na gostovanju Verderu, pa 10 kola prije kraja je pretposljednji sa svega 17 bodova, sedam manje od Majnca koji je u zoni baraža. "Zeleni" su pobjedom došli do 26 bodova

Rezultati:

Bajern - Herta 0:0

Hanover - Borusija M. 0:1 (Kramer 72)

Hofenhajm - Frajburg 1:1 (Kramarić 57 - Petersen (penal) 66)

Štutgart - Ajntraht 1:0 (Tomi 13)

Verder - Hamburger 1:0 (Van Drongelen (autogol) 87)

Bonus video: