Ispunjeni snovi: Honda dobio Genijevu desetku

Da je fan Milana opšte je poznato, kao i da je sa 12 godina u školi napisao sastav u kojem je kao najveću želju izrazio da u dresu sa brojem 10 zaigra za "rosonere"
61 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 08.01.2014. 20:24h

Snovi su postali java za japanskog reprezentativca Kejsuke Hondu, nakon što je danas u Milanu zadužio dres sa brojem 10!

Honda je odmalena navijač Milana, a uprkos interesovanju "rosonera" da angažuju Hondu u prethodnom prelaznom roku, ispriječilo se visoko obeštećenje moskovskog CSKA, sa kojim je Japancu istekao ugovor ove zime.

Za sjajnog ofanzivnog vezistu japanske selekcije interesovali su se Barselona, Mančester siti i Everton, ali...

"Poslušao sam svoje srce i izabrao Milan. Ostvario sam dječački san da dobijem dres Milana sa brojem 10, i nevjerovatno sam srećan. Zahvalio bih se Adrijanu Galijaniju i klubu za ovaj transfer i jedva čekam da dobijem priliku da na terenu pokažem na šta sam sposoban. Ovdje sam došao sa ciljem da sa Milanom u budućnosti osvajam trofeje i Skudeto", kazao je 27-godišnji Honda, koji je u dresu Japana odigrao 52 utakmice i postigao 20 golova.

Da je od malih nogu Honda veliki fan Milana opšte je poznato, kao i da je sa 12 godina u školi napisao sastav u kojem je kao najveću želju izrazio da u dresu sa brojem 10 Dejana Savićevića, zaigra za Milan.

Honda je više puta isticao da je proslavljeni crnogorski fudbaler njegov idol. Honda je tokom sezona igranja u Holandiji, koristio svaki slobodan termin da otputuje u Milano i prisustvuje utakmicama voljenog kluba.

"Još od djetinjstva sam znao svakog igrača Milana, i svaku njegovu utakmicu sam odgledao na televiziji. Znam cjelokupnu istoriju kluba i šta se od mene očekuje. Zato ću davati svoj maksimum na teninzima i utakmicama kako bismo pobjeđivali. Spreman da igram na bilo kojoj poziciji u timu, ali bih najviše volio da to kao i do sada bude odmah iza napadača", naglasio je Honda koji će godišnje primati 2,75 miliona eura.

Milan će zahvaljujući popularnosti Honde u Japanu, od prodaje dresova sa njegovim imenom i sponzorskim ugovorima prihodovati deset miliona godišnje.

"Od momenta kada je bilo izvjesno da će Honda pojačati Milan, a to je tek mjesec dana, prodali smo u Japanu više dresova nego za cijelu prošlu godinu. Imam utisak da od subote kada je stigao u Milano, Honda nije igrač nego ikona. Nevjerovatno je koliko je novinara i televizijskih ekipa stiglo iz Japana na njegovu promociju. Znaćemo to da iskoristimo da zaradimo, jer mogu zamisliti kako će se samo prodavati dresovi sa njegovim imenom", rekao je Galijani.

U svakom slučaju Milanu je siguran novac od “Koka Kole” i “Mekdonaldsa”, čiji je Honda promoter u Japanu.

Galerija

Bonus video: