"Jedva sam ubijedio Mbapea da ne ode u Real"

Aktuleni menadžer Arsenala je izjavio da je jedan od najboljih fudbalera na svijetu bi riješen da obuče dres "kraljevskog kluba"
1838 pregleda 0 komentar(a)
Mbape, Foto: Reuters
Mbape, Foto: Reuters

Napadač Pari sen Žermena Kilijan Mbape još prošle godine želio da je napusti klub iz Pariza i preseli se u Real Madrid, ali ga je tadašnji trener Unai Emeri, kako tvrdi, ubijedio da ostane.

Aktuleni menadžer Arsenala je izjavio da je jedan od najboljih fudbalera na svijetu bi riješen da obuče dres "kraljevskog kluba", međutim, rukovodstvo Parižana i Emeri su, kako je rekao, izvršili veliki pritisak na njega.

"U jednom trenutku svi smo vršili pritisak na njega u PSŽ. Čak sam razgovarao s njim i njegovim ocem, ubjeđivao ga da ostane. Mbape je želio da ode u Real Madrid. Imao je priliku i da se preseli u Barselonu, ali je želio u Madrid," istakao je Emeri za španski Cadena Ser i nastavio:

"Zajedno smo ga ubijedili u budućnost i sjajnu perspektivu PSŽ i natjerali ga da ostane. Morali smo da platimo, ali to je bilo neophodno".

Transfer Mbapea u Real aktuelizovan je povratkom Zinedina Zidana na klupu Madriđana, a klub iz Pariza je i dalje uvjeren da će napadač ostati u njihovim redovima, piše Sport klub.

Mladi Francuz je 2017. iz Monaka došao na pozajmicu u PSŽ, a klub iz Pariza ga je sljedeće godine otkupio u transferu vrijednom 180 miliona eura.

Mbape je ove sezone odigrao 28 utakmica u Ligi 1 i postigao je 32 golova, uz 11 asistencija.

Bonus video: