Jovanović spasao šampiona na Cetinju

Ruku na srce, vjerovatno je to i najrealniji ishod duela – kazao je nakon utakmice trener Cetinjana Marko Marković.
56 pregleda 0 komentar(a)
Ivica, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ivica, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 19.03.2011. 21:04h

Četvrti put za deset dana momci sa Obilića poljane igrali su neriješeno. I dok fudbaleri Lovćena vjerovatno žale što su bodove podijelili sa Mornarom i Petrovcem, neriješen ishod sa šampionom Rudarom i nije tako loša varijanta.

Ekipe Marka Markovića i Nebojše Vignjevića, igrale su dva potpuno različita poluvremena. U prvih 45 minuta Lovćen je iz dvije kontre stekao dva gola viška, da bi se u nastavku šampion pridigao i oteo domaćinu bod.

- Ponavlja se naša stara boljka. Na poluvremenu smo u glavama već upisali pobjedu. Rudar nije želio da se preda, u nastavku je bio bolji rival i sasvim zasluženo postigao dva gola. Ruku na srce, vjerovatno je to i najrealniji ishod duela – kazao je nakon utakmice trener Cetinjana Marko Marković.

Rudar je od samog početka imao veći posjed lopte, ali je Lovćen, na drugoj strani, bio konrkretniji, i nije propustio svoje šanse. U 13. minutu, Jablan je nakon kontre udarcem iskosa sa ivice šesnaesterca iznudio intervenciju golmana Mijatovića, lopta se odbila do Vladana Radunovića, koji nije propustio šansu da načne mrežu gostiju. Četiri minuta prije kraja prvog dijela utkamice, opet Jablan u akciji - asistencijom je pružio šansu Stevoviću da i on postigne gol.

Dva gola je izgleda bilo dosta za Lovćen, ali ne i za predaju aktuelnog šampiona. Definitivno najzaslužniji za povratak Rudara, bio je Ivica Jovanović, koji je iz dva prekida, u dva navrata, u 56. i 88. minutu, glavom zatresao mrežu Lovćena.

- Bio je ovo meč sa dva različita poluvremena. Prvo je u potpunosti pripalo Lovćenu, dok je u nastavku sve bilo na našoj strani. Domaćini su se poslije vođstva 2:0 odlučili za čuvanje rezultata i mi smo to iskoristili. Bez obzira što se ove sezone ne borimo za titulu, raduje me što smo pokazali visok takmičarski duh. Lovćenu čestitam na fer i korektnoj igri, a mislim da je svaki tim zaslužio po bod - kazao je šef stručnog štaba Rudara Nebojša Vignjević.

Bonus video: