Jovetić smirivao strasti i molio za podršku

"Do kraja ostanite uz nas. Ako nas napustite, propali smo. Ako je vama teško, nama je još teže. Vi ste ljuti, mi smo još više", kazao je Jovetić razočaranim navijačima Fiorentine
0 komentar(a)
Jovetić, Foto: Beta/AP
Jovetić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.03.2012. 23:26h

Nakon 0:5 na „Frankiju” od Juventusa navijači Fiorentine su izgubili strpljenje zbog loših rezultata tima iz Firence ove sezone – grupa navijača „ljubičastih” se danas, naime, okupila ispred stadiona i burno protestovala zbog igara i rezultata ekipe.

U ime igrača, navijačima se sa druge strane ograde obratio Stevan Jovetić.

"Do kraja ostanite uz nas. Ako nas napustite, propali smo. Ako je vama teško, nama je još teže. Vi ste ljuti, mi smo još više", kazao je crnogorski reprezentativac ljutim i razočaranim navijačima Fiorentine, dok ga je čekao autobus sa ostalim igračima, spreman za odlazak u karantin u Vijaređo.

„Sramota”, „bacite se na posao”, „prodane duše”, samo su neke od parola upućenih ekipi od strane 50-ak navijača, dok je treneru Deliju Rosiju poručeno da „natjera igrače da trče”, sve to u prisustvu dvije patrole karabinjera, dvije “marice” i pripadnika specijalne policije.

Jovetić se obratio navijačima na njihov zahtjev, nakon što je jedan od njih imao verbalni sukob sa menadžerom Fiorentine Vinćencom Gverinijem.

"Mi smo sa vama, ali vi od sada morate da mislite samo na igru", kazao je jedan od navijača.

Najviše zvižduka je upućeno Alesiju Ćerćiju, koji je kažnjen sa tri meča suspenzije zbog crvenog kartona, koji je zaradio u 21. minutu meča sa Juventusom, zbog toga što je igrača Juventusa De Ćeljea udario u zadnjicu!

Fiorentina je trenutno 15. na tabeli Serije A sa 32 boda, samo šest više od zone ispadanja.

Bonus video: