Juve remizirao, Roma na minus jedan

Sasuolo zakinuo "damu" za dva boda, dok je "vučica" lako izašla na kraj sa Kjevom
1 komentar(a)
Sasuolo - Juve, Foto: Beta/AP
Sasuolo - Juve, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.10.2014. 21:07h

Šest utakmica Juventus je bio nezaustavljiv, a ono što se „kuvalo” u derbiju s Romom dogodilo se sinoć - serija "stare dame" završena je u Ređo Emiliji protiv Sasuola (1:1).

Tako je Juve prvi put u sezoni u italijanskom prvenstvu izgubio bodove, iako je 90 minuta jurio pobjedu iz svih oružja.

Sasuolo je poveo u 13. minutu golom italijanskog reprezentativca Simonea Zaze, a već u 19. se Juve vratio u igru sjajnim pogotkom Pola Pogbe. Činilo se tada da je ostalo sasvim dovoljno vremena da aktuelni šampion dođe do sedmog trijumfa. Ali, Sasuolo je bio spreman da gine do posljednje sekunde, pa je čak u finišu iz kontranapada mogao i do pobjede...

Kiks Juvea je iskoristila Roma, koja sada ima bod manje od lidera.

"Vučica" se poigravala sa Kjevom (3:0), a sve je u Vječnom gradu bilo riješeno u prvom poluvremenu. Matija Destro je u 4. minutu otvorio "leteće magarce", Adem Ljajić je udvostručio prednost, a konačnih 3:0 je postavio Franćesko Toti iz penala.

"Dosta se pričalo van terena, sada želimo da govorimo jezikom koji nam najbolje ide - igranjem fudbala. Svaka pobjeda nam puno znači, zadovoljan sam zato što nismo došli u situaciju da potcijenimo rivala", rekao je trener Rome Rudi Garsija.

Derbi kola se igra u Milanu, gdje Inter dočekuje Napoli.

Rezultati

Sasuolo - Juventus 1:1 (Zaza 13 - Pogba 19)

Roma - Kjevo 3:0 (Destro 4, Ljajić 25, Toti (penal) 33)

Nedjelja: Fiorentina - Lacio (12.30), Atalanta - Parma, Kaljari - Sampdorija, Palermo - Ćezena, Torino - Udineze, Verona - Milan (15), Inter - Napoli (20.45). Ponedjeljak: Đenova - Empoli.

Bonus video: