Kakav meč: Budućnost vodila 21 razlike, Nidam promašio šut za titulu

Na portalu Vijesti u saradnji sa mnesport.me mogli ste da pratite prenos trećeg meča finala košarkaškog plej-ofa između Budućnost Volija i Mornara
142 pregleda 0 komentar(a)
budućnost mornar, Foto: Savo Prelević
budućnost mornar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.05.2018. 20:19h

Budućnost Voli nije predala titulu u Morači - "vječiti" šampion Crne Gore i prvak ABA lige savladao je Mornar 88:87 u trećem meču finalne serije plej-ofa i smanjio zaostatak u seriji na 2-1.

Barski tim još je u sjajnoj poziciji, drugu meč loptu imaće u četvrtak na svom terenu.

U trećoj utakmici Budućnost je odigrala neuporedivo agresivnije i energičnije nego u prva dva meča, zaustavila Nidama, imala prednost veću od 20 poena, ali je jedva došla do pobjede.

Budućnost je u većem dijelu meča imala dvocifrenu prednost, a kada je u posljednjoj četvrtini stigla do 21 poena prednosti, dok su na klupi bili i Nidam i Luković i Rejli-Ros i Vranješ, izgledalo je da je sve gotovo.

Mornar je, međutim, pokazao karakter kakav niko nije očekivao - napravio nevjerovtnu seriju 19:0 i dva minuta i 50 sekundi prije kraja smanjio na 82:80!

Igrače Budućnosti uhvatila je panika, ređale su se greške, a Nidam je pogodio za 83:82.

Mihailo Pavićević je ubacio sve svoje adute u finišu, formirao najjaču petorku i krenuo da kompletira senzacionalni preokret.

Gosti nisu uspjeli, promašili su tri trojke za izjednačenje, a Budućnost dva napada da prelomi meč....

Nemanja Gordić je 15 sekundi prije kraja ubacio jedno bacanje za 88:84, da bi Marko Mijović trojkom osam sekundi kasnije pokazao da Mornar ima sto života.

Nikola Ivanović je zatim promašio dva penala, Mornar imao pet sekundi za pobjedu, a Nidam, koji je u prva dva meča postigao 76 poena, a večeras samo osam, promašio trojku za devet metara...

Treća četvrtina

Domaćin sa 17 poena prednosti ulazi u posljednju četvrtinu - 74:57. Gordić je uz zvuk sirene pogodio za tri.

Prednost Budućnosti je rasla do maksimalnih 19 razlike, ukoliko se ne dogodi veliki preokret igraće se četvrta utakmica u Baru.

Druga četvrtina

Budućnost Voli ima veliku prednost nakon prvih 20 minuta - 54:39. Branilac trofeja igra mnogo agresivnije, sa više energije nego u prethodna dva meča. I "plavi" su zaustavili Dereka Nidama, koji je u prva dva meča postigao 76 poena.

Nidam ima i tri faula, a treći je dobio zbog tehničke greške, nakon koškanja sa Gibsonom. Zbog protesta nakon takve odluke, isključen je Đorđije Pavićević, prvi čovjek Mornara.

Nidam je postigao samo dva poena, Mićović ima 13, a Rejli Ros 9.

U Budućnosti Gibson je postigao devet, Zoran Nikolić osam, Danilo Nikolić sedam.

Prva četvrtina

Budućnost vodi 30:23. Dobar napadački ritam oba tima, Budućnost je u posljednja tri minuta prvog dijela stekla šest poena prednosti - 26:20.

U posljednjem minutu "plavi" su stigli do maksimalnih plus sedam.

Sedam poena Kajla Gibsona, šest Nemanje Gordića. U Mornaru, Strahinja Mićović je već dvocifren sa deset.

Bonus video: