Klinsman skinuo prezimena sa leđa igrača SAD - Vijesti.me
POVRATAK U PROŠLOST

Klinsman skinuo prezimena sa leđa igrača SAD

\"Važno da igrači shvate da predstavljaju svoju zemlju. Bilo je izuzetno lijepo slušati himnu prije početka utakmice i osjetiti energiju koju navijači šalju igračima\", kazao je Klinsman.

Jirgen Klinsman
Jirgen Klinsman (Foto: Reuters)

Amerikanci su od njega očekivali promjene u igri, ali prvo što je Jirgen Klinsman uradio na debiju na klupi na meču SAD-a protiv Meksika je odluka da igrače pošalje na teren bez natpisa sa prezimenima na poleđini dresova i sa brojevima od 1 do 11 za startnu postavu, a od 12 do 18 za rezerve. Baš kao nekad…

"Važno da igrači shvate da predstavljaju svoju zemlju. Bilo je izuzetno lijepo slušati himnu prije početka utakmice i osjetiti energiju koju navijači šalju igračima", kazao je Klinsman.

U reprizi nedavnog dinala Gold kupa, meč, koji je igran u Filadelfiji, je, inače, završen bez pobjednika - 1:1. Gosti su poveli golom Oribea Peralte u 17. minutu, a izjednačio je Robi Rodžers u 73. minutu.

Njemački trener je krajem jula na klupi SAD naslijedio Boba Bredlija, koji je dobio otkaz nakon poraza u finalu Gold kupa, održanog upravo u SAD.