Klop i Murinjo zadovoljni, brige za Gvardiolu

Liverpul sada ima 11 bodova više od Mančester sitija i Lestera koji ima utakmicu manje, ali Klop ne razmišlja o tituli
1672 pregleda 0 komentar(a)
Jirgen Klop, Foto: Beta/AP
Jirgen Klop, Foto: Beta/AP

Nakon nekopletnog 14. kola Premijer lige Liverpul je povećao prednost u odnosu nad glavnog konkurenta Mančester sitija na 11 bodova.

"Građani" su na gostovanju Njukaslu osvojili samo jedan bod, a menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola smatra da njegov tim nije imao sreće na današnjem gostovanju Njukaslu.

"Igrali smo veomo dobro, kontrolisali smo meč, ali nismo imali sreće. Primili smo dva gola iz dva šuta, to je nedopustivo. Moramo što prije da se oporavimo od ovoga, imamo samo dva dana za odmor", rekao je Gvardiola.

Sa druge strane Jirgen Klop ima mnogo više razloga za zadovoljstvo. Liverpul je uz crveni karton golmana Alisona savladao Brajton sa 2:1, a Klop smatra da su bespotrebno zakomplikovali zavšnicu meča.

"Imali smo nevjerovatne šanse da riješimo meč, golman Brajtona je imao neke nevjerovatne odbrane. Nakon toga je došao crveni karton za našeg golmana, ali Adrian koji je onda stao na mrežu je imao dvije nevjerovatne odbrane. I ako je Van Dajk postigao dva gola, Adrian je za mene igrač utakmice", pohvalio je Klop rezervnog golmana Liverpula.

Klop je dodao i da ne razmišlja o drugim rezultatima i trenutnoj bodovnoj razlici na tabeli.

"Ne bavim se tim stvarima, Ako Lester dobije sjutra to je opet samo osam bodova. Fokusirani smo prije svega na naše mečeve", rekao je Klop.

Treću pobjedu zaredom na klupi Totenhema zabilježio je Žoze Murinjo. Portugalski strateg je nakon pobjedu nad Bornmutom u kojoj je njegov tim opet primio dva gola bio zadovoljan igrom svog tima.

"Nakon trećeg gola mogli smo da postignemo još neki gol i da definitivno riješimo meč, međutim utakmice Premijer lige su uvijek "žive" i nikad nema opuštanja. Mislim da naši navijači uživaju, postigli smo sedam golova u četiri dana", poručio je Portugalac.

Sjutra su na programu još četiri meča Premijer lige. Lester će na domaćem terenu dočekati Everton i pokušati da smanji zaostak za Sitijem. U ostalim mečevima igraju Norvič - Arsenal, Vulverhepton - Norvič i Mančester Junajted - Aston Vila

Bonus video: