Klop: Svijet staje na 90 minuta tokom liverpulskog derbija

0 komentar(a)
Jirgen Klop, Foto: Reuters
Jirgen Klop, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.03.2017. 18:25h

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je da će svijet stati na 90 minuta tokom subotnjeg gradskog derbija sa Evertonom u Premijer ligi.

Klop je od dolaska u Liverpul vodio tim u dva gradska derbija i u oba je njegov tim pobijedio, 4:0 prije godinu i 1:0 u decembru. Trener "crvenih" kazao je novinarima da uživa u posebnoj atmosferi.

"Nema mnogo gradova u svijetu sa klubovima ove veličine i važnosti. Mislim da nisam mnogo sposoban u mnogo životnih aktivnosti, ali sam možda genije u razumjevanju derbija, jer mi nije trebao ni sekund da shvatim ovaj. Svijet staje na 90 minuta u gradu. Fudbal nije najvažnija stvar na svijetu, ali mi volimo da mislimo na nekoliko trenutaka da jesu", rekao je Klop novinarima, a prenijeli engleski mediji.

On je kazao da je Liverpul ipak domaćin u ovom meču.

"Stvarno bih volio da se ova činjenica vidi. Budite agresivni, ali ne previše agresivni, i borite se za sve da biste usrećili navijače", rekao je Klop.

Everton je na Enfildu posljednji put pobijedio 1999. godine, ali u sjutrašnju utakmicu ulazi poslije samo jednog prvenstvenog poraza od decembra.

U "karamelama" igra Romelu Lukaku, trenutno prvi strijelac lige, a gosti bi eventualnom pobjedom prišli na tri boda zaostatka.

"Lukaku je stvarno dobar napadač. Ima naše poštovanje. Trebaju mu dodavanja i podrška od ostalih igrača. Kako da to izbjegnemo? To je moja glavna briga. Everton je dobar tim, stvarno su u dobroj seriji i jasno je da imaju samopouzdanja. Ali, mi smo Liverpul, igramo na Enfildu i niko ne treba da potcjenjuje moć Enfilda", rekao je Klop.

Bonus video: