Konteu 11 miliona po sezoni u Parizu?

Kandidat je i Alegri, a krug zatvaraju Murinjo i Simeone
1 komentar(a)
Liga šampiona Antonio Konte, Foto: Reuters
Liga šampiona Antonio Konte, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.03.2018. 18:20h

Pari Sen Žermen na ljeto opet mijenja trenera, a izabraće ga između dvojice Italijana - Antonija Kontea i Masimilijana Alegrija. Tako makar tvrde francuski mediji koji su već prežalili Unaja Emerija nakon što je i drugu sezonu razočaravajuće eliminisan iz Lige šampiona.

Emeri je svakako od ljeta bivši trener PSŽ-a, ali je neizvjesno ko će zauzeti njegovo mjesto koje je užareno i ko će biti stručnjak spreman da prihvati izazov i smiruje strasti unutar ekipe koja je podijeljena u nekoliko klanova.

Engleski "Gardijan" najveće šanse daje Konteu, koji na kraju sezone napušta Čelsi, čak tvrdi i da su čelnici Parižana već obavili neformalni kontakt sa agentima menadžera "plavaca".

Konte ima ugovor sa Čelsijem do ljeta 2019, ali odlazak iz Londona je izvjestan zbog lođeg odnosa sa upravom kluba, ali i ne baš sjajnih rezultata ove sezone.

"Konte vjeruje da je s ovom ekipom uradio sve što je mogao", piše "Gardijan".

Konte je, dakle, prvi pik "svetaca", nudi mu se plata od 11 miliona po sezoni, dok Alegri još nije blizu odluke da ide iz Juventusa.

Zato PSŽ nema namjeru da čeka epilog iz Torina i dozvoli da Konte nađe neki drugi angažman...

Dva Italijana su svakako najveće želje, ali nisu jedine - krug kandidata zatvaraju Žoze Murinjo i Dijego Simeone, ali njihov dolazak u Grad svjetlosti nije realan zbog čvrstih ugovora sa Mančester junajtedom odnosno Atletiko Madridom.

Bonus video: