"Kraljevski klub" nadigrao sporog prvaka

Madriđanima u revanšu u utorak 29. aprila na "Alijanc areni" u prilog ide podatak da Karlo Anćeloti nikada u karijeri nije izgubio od Bavaraca
4 komentar(a)
Ažurirano: 23.04.2014. 22:17h

Real je bio blagi favorit u drugom polufinalu Lige šampiona protiv Bajerna na "Santjago Bernabeu", a tu ulogu imaće i za prolazak u finale, pošto su "merengesi" minimalno slavili bez primljenog gola.

Presudio je gol Francuza Karima Benzeme u 19. minutu, kojim je efektno iz neposredne blizine krunisao sjajnu akciju Portugalaca, Kristijana Ronalda i Fabia Koentraa po lijevoj strani.

CR7 je sjajnim pasom izbacio zemljaka, koji je bio brži od odbrane Bajerna i sjajnim centaršutem kroz noge Džeromu Boatengu uposlio na drugoj stativi usamljenog Benzemu, koji nije pogriješio.

"Kraljevskom klubu" u revanšu u utorak 29. aprila na "Alijanc areni", u prilog ide podatak da Karlo Anćeloti nikada u karijeri nije izgubio od Bajerna.

Treneru Reala je ovo bilo sedmo odmjeravanje snaga sa bavarskim gigantom i peta pobjeda, uz dva remija.

Prethodnih šest puta je, međutim, sjedio na klupi Milana.

Na krilima brzog vođstva, Real je bio opasan već u narednom napadu, ali je udarac glavom Kristijana Ronalda (pored Boatenga) na centaršut Anhela di Marije, zaustavio Manuel Nojer.

U tom periodu igrao je samo Real, pa je u 27. minutu Luka Modrić sjajno u kontri pronašao Kristijana Ronalda, ali je njegov udarac sa 13 metara otišao iznad gola.

Bajern je prvi put bio opasan u 40. minutu, kada je Rafinja sjajno uposlio Filipa Lama, ali je kapiten Bajerna otišao suviše desno i njegov šut je završio u spoljnjem dijelu mreže.

Već u narednom napadu Di Marija je prokockao zicer, pošto je šutirao visoko preko gola Nojera.

A koliko statistika zna da prevari bilo je ponajbolje vidno na poluvremenu, do kojeg su Bavarci izveli čak devet kornera, više nego iko ikada prije protiv Reala u Madridu.

Sve je to, međutim, bilo bezopasno po sjajno postavljenu odbranu “merengesa”, kojom je suvereno vladao kapiten Iker Kasiljas.

Za brigu Bavarcima u pokušaju da izbore novo finale u evropskoj eliti, bio je i podatak da je Real dobio 19 posljednjih utakmica u Ligi šampiona kada je prvi poveo na "Bernabeuu".

Početak nastavka je uvećao tu brigu aktuelnog prvaka Evrope, pošto je Real bolje startovao.

No, udarac Kristijana Ronalda je odbranio Nojer, a Real se polako vraćao nazad, prepustivši teren bezidejnim, sporim i beskonačno dugim dodavanjima gostiju.

Ipak,karlo Anćeloti je morao da promijeni povrijeđenog Pepea i rovitog Ronalda, a sa druge strane Pep Gvardiola je konačno dao šansu Tomasu Mileru.

Krenula je i ofanziva Bavaraca.

Upravo je Mileru u 81. minutu izblokiran šut sa ivice kaznenog prostora, da bi tri minuta kasnije isti igrač uspio da iskoristi smušenost odbrane Reala i ubaci do Marija Gecea.

Ipak, Kasiljas je sjajnom intervencijom odbranio šut Gecea sa deset metara. Real je počeo da slavi.

Bajern je izgubio i šestu uzastopnu utakmicu u Madridu, s tim što je najbolnija bila ona u finalu Lige šampiona 2010. godine od Murinjovog Intera (2:0).

Tradiciju loših igara Bajerna na "Santjago Bernabeuu" nije, dakle, uspio da prekine ni Gvardiola, koji je na tom stadionu doživio prvi poraz, pošto je sa Barselonom pet puta slavio i dva puta remizirao.

Galerija

Bonus video: