Kristijano Ronaldo u Dubajiu dobio utješnu nagradu

Globe Soccer Awards zajednički organizuju Evropsko udruženje fudbalskih agenata (EFAA) i Udruženje evropskih klubova (ECA), a Ronaldo je slavio već šesti put, dok su po jednom nagradu osvajali Leo Mesi, Radamel Falkao i Frank Riberi
2725 pregleda 0 komentar(a)
Ronaldo dobija nagradu u Dubajiu
Ronaldo dobija nagradu u Dubajiu
Ažurirano: 30.12.2019. 08:58h

Portugalski fudbalski majstor Kristijano Ronaldo šesti put u karijeri dobitnik je nagrade Globe Soccer Awards za najboljeg fudbalera godine na svečanosti koja je u nedjelju održana u Dubaiju.

Globe Soccer Awards zajednički organizuju Evropsko udruženje fudbalskih agenata (EFAA) i Udruženje evropskih klubova (ECA), a Ronaldo je slavio već šesti put, dok su po jednom nagradu osvajali Leo Mesi, Radamel Falkao i Frank Riberi.

"Zahvaljujem svojoj porodici, svojoj djevojci, sinu Kristijanu, djeci koja me čekaju kod kuće, agentu, rodbini u Portugalu, prijateljima, mojim saigračima iz Juventusa i Portugala. Velika je čast biti ovdje i primiti ovu nevjerovatnu nagradu. Nadam se da ću i sljedeće godine biti ovdje i dobiti ovu nagradu, naravno. Hvala svima i sretna Nova godina," kazao je napadač portugalske reprezentacije i Juventusa koji je ove godine slavio ispred Mesija, Virdžila van Dajka i Mohameda Salaha.

Ronaldo ove godine nije bio u užoj konkurenciji za najvažnije fudbalske nagrade, međutim godinu je ipak zaključio s jednim velikim priznanjem.

Njegov najveći konkurent Argentinac Lionel Mesi ove je godine osvojio Zlatnu loptu Frans fudbala, te nagradu za najboljeg igrača svijeta u izboru FIFA, dok je Holanđanina Virdžil van Dajk proglašen najboljim u izboru UEFA.

Portugalac se nije pojavio na tim izborima, ali je u Dubaiju primio nagradu.

Za najbolju fudbalerku svijeta izabrana je Engleskinja Lusi Bronz, dok su tri nagrade otišle u Liverpul.

"Redsi" su proglašeni najboljim klubom u protekloj godini, nagradu za najboljeg trenera dobio je njemački stručnjak Jirgen Klop, a Brazilac Alison Beker najbolji je golman.

Otkriće godine je Portugalac Žoao Felik, BiH reprezentativac i vezista Juventusa Miralem Pjanić dobio je nagradu za dostignuća u karijeri, a nagradu za karijeru dobio je Velšanin Rajan Gigs.

Benfika i Ajaks su dobili priznanja za najbolje fudbalske akademije, Francuskinja Stefani Frapar je proglašena najboljom sutkinjom, Portugalac Žorž Mendeš je dobio priznanje za najboljeg menadžera, dok je Andrea Berta iz Atletiko Madrida proglašen najboljim sportskim direktorom.

Al Hilal je proglašen najboljim arapskim klubom.

Bonus video: