Lovćen raspucan po kiši u Golubovcima, Zeta sve niže

51 pregleda 1 komentar(a)
FK Lovćen, Foto: Bajko Stanojević
FK Lovćen, Foto: Bajko Stanojević
Ažurirano: 06.12.2014. 22:39h

Fudbaleri Lovćena završili su jesenji dio sezone na 5. mjestu i sačuvali nadu da na proljeće mogu da izbore plasman na evropsku scenu, nakon pobjede nad Zetom u Golubovcima 3:2.

Cetinjani su se trgli nakon ispadnja iz Kupa, pa su na posljednja dva meča u prvenstvu postigli sedam golova (4:1 protiv Bokelja prošle subote) i to nakon serije od četiri meča u kojima je lopta u protivničkoj mreži bila misaona imenica.

"Uslovi su bili jako teški, ali smo se bolje snašli od protivnika", kazao je trener Lovćena Đuro Mijušković.

Gosti su već nakon osam minuta igre vodili 2:0 - prvo se Vušurović oslobodio čuvara i pogodio mrežu, a onda je Bogdanović nakon kontranapada pogodio ljevicom sa 20 metara.

No, nije bilo gotovo - već do 15. minuta Zeta je izjednačila na 2:2! Prvo je Radunović postigao autogol nakon loše reakcije golmana Perovića, da bi vezista Šofranac bio najprisebniji u gužvi nakon kornera za povratak na početak.

Domaći su čak do kraja poluvremena mogli i do potpunog preokreta, ali su za nekoliko promašenih šansi kažnjeni u 45. minutu, kada je Nikola Vujović postigao prvi gol u sezoni za konačnih 2:3.

"Za sve smo sami krivi. Utakmicu smo maltene počeli sa dva gola minusa, a kada smo izjednačili, umjesto da preokrenemo, dozvolili smo rivalu da on postigne gol - kazao je Mladen Lambulić, trener Zete. Domaćin je bio bolji u nastavku, ali bez efekta", bodovi su otišli na Cetinje.

Bonus video: