Lovćen se vratio u Prvu ligu, Roganović: Igrači su najzaslužniji

Lovćen u dvomeču bolji od dosadašnjeg prvoligaša
435 pregleda 2 komentar(a)
FK Lovćen - FK kom Eurozox, Foto: Cetinjskilist.com
FK Lovćen - FK kom Eurozox, Foto: Cetinjskilist.com
Ažurirano: 03.06.2018. 19:40h

Lovćen je nakon godinu opet dio crnogorske elite - najstariji klub u državi će naredne sezone ponovo igrati u Prvoj ligi.

Cetinjani, koji su bili trećeplasirani u Drugoj ligi, eliminisali su Kom Eurozox u dvomeču baraža - nakon 0:0 na Zlatici, tim Dejana Roganovića je slavio rezultatom 2:1 u Golubovcima.

Velika borba na Trešnjici imala je srećan kraj za tim iz prijestonice koji je poveo golomŽeljka Markovića u 24. minutu. Marković je s dvadesetak metara pogodio mrežu Jovana Perovića za delirijum navijača Lovćena na tribinama... Na izjednačenje se čekalo do 42. minuta i evrogola - u glavnoj ulozi je bioBožidar Đukić.

Zlatičani su na odmor otišli sa rezultatom koji im garantuje opstanak, ali Lovćen nije ni pomišljao na predaju. Momenat koji je odlučio dvomeč se dogodio u 55. minutu kada je Željko Marković fauliran u kaznenom prostoru Koma, a sudija Mileta Šćepanovićpokazao na bijelu tačku. Rezervista Marko Đurović nije pogriješio, pa je Lovćen opet došao na svoje.

Do kraja je Kom na sve načine pokušavao, Lovćen nije birao sredstva da se odbrani i u tome je uspio...

"Napravili smo veliki uspjeh, nakon velike borbenosti i posvećenosti mojih igrača u oba meča. Mnogi se nisu nadali da možemo da eliminišemo Kom, ali su igrači pokazali da su pravi i oni su najzaslužniji za ovaj rezultat", rekao je Roganović.

LOVĆEN - KOM EUROZOX 2:1 (PRVI MEČ 0:0)

Golubovci - Stadion na Trešnjici. Gledalaca: 1.500. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Strijelci: Željko Marković u 24, Đurović u 56. za Lovćen, Đukić u 42. minutu za Kom. Žuti kartoni: N. Draganić, Ž. Marković, Đurović, I. Marković (Lovćen), Petričević, J. Popović, Milošević (Kom). Crveni karton: Đurović (Lovćen).

Lovćen: M. Perović, Tatar, M. Draganić, Ž. Marković (68. Roganović), Bogdanović, Jablan (55. Đurović), N. Draganić (55. Bujiša), F. Vujović, J. Vujović, Stevović, I. Marković.

Kom: Perović, Hino, Đukić, Simunović, Sekulić, Petričević, Golubović (70. J. Popović), Ž. Popović (79. Prenkočević), Beganović, Kažić (79. Kopitović), Milošević.

Bonus video: