Majstorska asistencija Vučinića, Inter bolji od Napolija

Vučinić je imao u sudijskoj nadoknadi i veliku šansu da riješi pobjednika, ali je golman domaćina Ujkani odbranio lob udarac. Naš as je u prvom poluvremenu pogodio i stativu.
2 komentar(a)
Ažurirano: 09.12.2012. 22:12h

Juventus je prvi put u sezoni imao Antonija Kontea na klupi, meč na Siciliji protiv Palerma će se pamtiti i po tome, ali je ipak majstorska asistencija petom Mirka Vučinića (u fudbalu se to popularno zove "štikla") obilježila utakmicu - crnogorski kapiten je tom asistencijom poklonio gol Štefanu Lihtštajneru, a "staroj dami" tri nova boda...

Vučinić je prije tog detalja pogodio stativu, potom je u sudijskoj nadoknadi propustio i veliku šansu da poveća prednost.

"Prethodna četiri mjeseca su za mene bila teška, bio sam u situaciji na koju nisam navikao. Ipak, ja sam specijalan, baš kao i moj Juve. Jači smo od svega", odglumio je Konte Žozea Murinja.

Juventus je tako ostvario drugi uzastopni trijumf u prvenstvu, a od sinoć drugoplasirani tim nije Napoli, već Inter.

Milanski tim je u međusobnom okršaju slavio sa 2:1 i sada je prvi pratilac šampiona sa minusom od četiri boda.

Golovi Fredija Guarina i Dijega Milita su donijeli Interu sigurnu prednost na poluvremenu, ali je Napoli bio u igri sve do posljednje sekunde.

Edinson Kavani je početkom drugog dijela igre smanjio, "azuri" su bili konstantno u napadu, ali su golman Samir Handanović i Esteban Kambjaso (sinoć igrao štopera) sačuvali tim Andree Stramaćonija.

"Da biste pobijedili morate i da limitirate protivnika, a mi smo znali kakve probleme mogu da nam stvore igrači poput Kavanija, Hamšika... Svaka utakmica je priča za sebe, a mi smo u direktnim okršajima sa velikim rivalima dokazali da smo spremni za velike stvari", kazao je Stramaćoni.

Milan je slavio u Torinu 4:2, što mu je treća uzastopna pobjeda u Seriji A, nakon trijumfa nad Juventusom i Katanijom.

Domaćin je vodio (pogodio Santana), a onda su se redom upisivali Robinjo, Antonio Noćerino, Đampaolo Pacini i Stefan El Šaravi. Tako je i gol Rolanda Bjankija u finišu bio premalo za "bikove".

"Lijepo je kada se pobjeđuje, a ova tri boda su jako važna zbog nastavka dobre serije. Primili smo gol iz greške, a onda i imali snagu i kvalitet da okrenemo stvari", istakao je trener Milana Masimilijano Alegri.

Rezultati

Kaljari - Kjevo 0:2 (Paloski 67, Tero 87)

Palermo - Juventus 0:1 (Lihtštajner 50)

Peskara - Đenova 2:0 (Abruskato 62, Vukušić 73)

Sijena - Katanija 1:3 (Rosina 10 - Kastro 50, Bergesio 67, 82)

Torino - Milan 2:4 (Santana 28, Bjanki 80 - Robinjo 40, Noćerino 53, Pacini 62, El Šaravi 76)

Inter - Napoli 2:1 (Guarin 8, Milito 39 - Kavani 54)

Juče

Roma - Fiorentina 4:2

Atalanta - Parma 2:1

Ponedjeljak

Sampdorija - Udineze

Bolonja - Lacio

Galerija

Bonus video: