Manćini još pet godina na klupi Sitija

Prema izvorima s Ostrva, Manćini će u Sitiju po novom ugovoru da zarađuje 12,5 miliona eura godišnje...
1 komentar(a)
Manćini, Foto: Reuters
Manćini, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.07.2012. 18:48h

Menadžer Mančester sitija, Roberto Manćini, najbogatiji je trener na svijetu!

"Građani" su danas sa italijanskim stručnjakom potpisali novi petogodišnji ugovor, ali iako još nijesu objelodanjeni detalji, iz izvora bliskim pregovorima navodi se godišnja plata od čak 12,5 miliona eura, ne uključujući bonuse za rezultate.

Žoze Murinjo u Realu zarađuje deset, dok Gus Hidink, trener Anžija, prima nešto preko osam miliona.

"Ja sam presrećan što ću biti u prilici da sve svoje snage u narednih pet godina usmjerim na dobrobit Mančester sitija. Sada imamo nevjerovatne mogućnosti da uradimo puno toga novog, u nastavku poboljšanja već ostvarenih rezultata. Siti je po svemu fantastičan klub, od vlasnika, uprave, rukovodioca, trenerskog štaba, igrača, zaposlenih i navijača", rekao je Manćini za zvanični sajt "građana" nakon produžetka saradnje.

Popularni trener, koji je sa Sitijem aktuelni šampion Engleske, dobro je utvrdio pregovaračku poziciju, pošto mu od 15. jula startuje tajno potpisani ugovor sa Ruskom fudbalskom federacijom (RFS), prema kojem bi godišnje primao 7,2 miliona eura.

Uz to, Manćinija ugovor sa RFS-om ne obavezuje, dok bi suprotna strana u slučaju jednostranog raskida morala da isplati treneru tri godišnje plate.

Taj ugovor je neposredno prije odlaska sa funkcije potpisao predsjednik RFS-a Sergej Fursenko.

Siti nije imao previše alternativa, pa je Manćini u pregovorima mogao da traži i, sva je prilika, dobije - dodatna pojačanja, novi medicinski štab, ali i poziciju u klubu koja mu garantuje veću kontrolu fudbalskih pitanja.

Na sve to, prethodnim ugovorom od "svega" 3,5 miliona godišnje, nije uticao.

Nedostatak alternative "građanima" je skratio i pregovarački proces, jer se očekivalo da sve formalnosti oko novog ugovora sa Manćinijem neće biti završene prije kraja ove sedmice.

S druge strane, Manćini je vješto izbjegavao svaku priču na temu tajnog ugovora sa RFS - om, ali i detalja oko mogućnosti nastavka rada u Sitiju.

"Miror" tvrdi da je Manćini u austrijski hotel, gdje je baza priprema Mančester sitija, ušao na sporedni ulaz kako bi izbjegao pitanja novinara.

U Rusiji se, pak, ne stišava bura oko čudnog ugovora, koji je u toj zemlji naznačen kao "žestok", uz nemogućnost njegovog lakog raskida.

Bonus video: