Marić želi pojačanja: Trebaju nam još makar dvojica fudbalera

"Rudari" će do 1. februara raditi pod Golubinjom, a onda se preseliti u Budvu gdje će odigrati najmanje šest kontrolnih utakmica
0 komentar(a)
FK Rudar prozivka, Foto: Privatna arhiva
FK Rudar prozivka, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 09.01.2017. 17:14h

Na dvadesetak stepeni ispod nule, ali i sa popriličnim bodovnim minusom u odnosu na jesenji plan, fudbaleri Rudara upalili su motore i počeli pripreme za nastavak sezone.

Šef struke Mirko Marić prozvao je 25 igrača sa koliko trenutno raspolaže, ali je na prvi pogled jasno da će u proljećne bitke, prije svega za miran prvenstveni san, a tek onda za obezbjeđivanje evropske vize, Pljevljaci znatno oslabljeni, ukoliko se ozbiljnije ne pojačaju do kraja prelaznog roka.

Zato nije ni čudilo prilično namršteno Marićevo lice dok je igračima saopštavao zimski plan rada, dotakavši usput i ambicije u drugom dijelu sezone.

"Pod broj jedan, planove nam remeti loše vrijeme i hladnoća, pa ni sam ne znam kako ćemo sprovesti ovu prvu fazu priprema pošto izlazak na teren za sada ne dolazi u obzir. Pod dva, znatno smo slabiji nego jesenas, jer je otišlo desetak igrača, a pod Golubinju stigla samo trojica. To se svakako ne uklapa u naše planove da proljeće iskoristimo za bolja prvenstvene izdanja i rezultate, kao i da napadnemo još jedan trofej u Kupu. Zato ću insistirati kod uprave kluba da se obavezno angažuju makar dvojica kvalitetnih fudbalera. Istovremeno, momci koji su sada tu moraće da daju i više od 100 odsto svojih mogućnosti kako bi učinak bio blizu onog kakav priželjkujemo. Ukratko, nadam se pojačanjima, obećavam žestok rad i vjerujem da će Rudar na proljeće, uprkos svim problemima, biti tamo gdje i zaslužuje", kaže mladi stgručnjak.

"Rudari" će do 1. februara raditi pod Golubinjom, a onda se preseliti u Budvu gdje će odigrati najmanje šest kontrolnih utakmica.

"Tamo ćemo izbrusiti formu i pokušati da se što bolje uigramo i uklopimo novajlije u naš sistem rada i igre. Tri susreta su već zakazana, sa Lovćenom, Mornarom i Metalcem iz Gornjeg Milanovca, a biće ih bar još toliko. Međutim, ponavljam da je veliki posao pred nama i da ćemo svi zajedno morati dobro da "zasučemo rukave" kako bismo opravdali renome koji Rudar ima u crnogorskom fudbalu. Važno je i da se naoružamo optimizmom i učvrstimo samopouzdanje koga je često falilo prošle jeseni. Onda će i bolji rezultati lakše stizati", zaključuje Marić.

Pored trojice golmana - Radanovića, Radunovića i Kaltaka, te novajlija Kovačevića, Nišikave i Pabla, na spisku su i Živković, Radišić, Alić, Reljić, Tomašević, Gačević, Vuković, Golubović, Zečević, Melunović, Brnović, Bulatović, Hadžiosmanović, Tahirović, Vlaović, Knežević, Jelovac, Sopo i Jamamoto.

Zbog novih propisa FSCG po kojima svaki klub mora imati i trenera golmana sa odgovarajućom licencom u Rudaru su odlučili da taj zadatak u proljećnom dijelu sezone povjere Branislavu Radojičiću iz Kikinde.

Bonus video: