Marko Marković podnio ostavku

"Mislim da je timu potrebna drugačija energija sa klupe. Nadam se da će moja ostavka pokrenuti igrače i da će uskoro naći izlaz iz teške rezultatske situacije" kazao je Marković
97 pregleda 0 komentar(a)
Marko Marković, Foto: Boris Pejović
Marko Marković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.09.2011. 19:18h

Marko Marković nije više trener Lovćena! Suočen sa odlascima ponajboljih igrača neposredno prije početka (Radišić, Adrović, Aleksić) i tokom prvenstva (Jablan i Lopičić), te povredama standardnih prvotimaca (Belada, Stevović, Stanojević, Ivan i Andrija Pejaković, Miloš Radunović...) koji su doveli do rezultatskog sunovrata i najslabijeg otvaranja sezone u prethodne četiri prvoligaške godine („crveni“ su u prvih osam kola osvojili samo tri boda), jedan od predvodnika mladog crnogorskog trenerskog talasa odlučio je da je vrijeme za rastanak.

"Mislim da je timu potrebna drugačija energija sa klupe. Nadam se da će moja ostavka pokrenuti igrače i da će uskoro naći izlaz iz teške rezultatske situacije" mirnim glasom je saopštio odluku tridesetčetvorogodišnji Cetinjanin.

"Takav je trenerski posao. Mislim da nas je sreća u potpunosti napustila u uvodnim kolima šampionata. Kao da se sve urotilo protiv nas: odlasci igrača, pa nebrojene povrede... U odnosu na ekipu koja se prošle godine borila za opstanak nisam mogao da računam na čak 12 fudbalera! Ipak, ne želim nikoga da krivim. Preuzimam odgovornost za rezultate u prvih osam kola. Nakon meča sa Beranama (1:1) danas sam razgovarao sa prvim čovjekom kluba Markom Martinovićem i iznio mu svoju definitivnu odluku".

Marković je na žuljevitu cetinjsku klupu zasio krajem januara, naslijeđujući Italijana Anđela Lombardija. Svoj prvi samostalni trenerski zadatak odradio je gotovo bez greške, obezbjeđujući sa „crvenima“ opstanak u ligi.

"Rekao sam prvog dana, ponoviću sada: Lovćenu sam neizmjerno zahvalan na ukazanom povjerenju. Mislim da sam ga u potpunosti i opravdao. Preuezo sam ekipu na samo bod iznad zone baraža, a nakon dobrih partija u drugom dijelu sezone, četiri-pet kola prije kraja šampionata osigurali smo opstanak. Nikada neću zaboraviti situaciju iz aprila kada sam poslije poraza od Budućnosti ponudio ostavku. Uprava kluba nije htjela ni da čuje za to i podržala me je. U naredna tri kola, pobjedili smo direktne konkurente za opstanak i održali se"prisjeća se Marković.

"Želim sve najbolje Lovćenu, koji će uvijek ostati moj klub" emotivno se oprašta od klupe do nedjelje najmlađi stručnjak u crnogorskom elitnom društvu.

Ko zna, možda se opet jednog dana njegovi putevi ukrste sa stazama najstarijeg crnogorskog fudbalskog kluba. O tom potom – loptanje u prijestonici je zapalo u tjesnac, a na upravi Lovćena je da brzo reaguje. Do izbora novog trenera, o sastavu će voditi računa tandem Kostić – Drašković...

Bonus video: