Mijatović: Biće 2:0 za Real

"Juventus sa sobom nosi traumu ekipu koje je igrala osam finala Lige šampiona a dobila samo dva", rekao je crnogorski as za španski As.
0 komentar(a)
Predrag Mijatović, Foto: Uefa
Predrag Mijatović, Foto: Uefa
Ažurirano: 02.06.2017. 15:09h

Predrag Mijatović, čovjek koji je 1998. godine golom odlučio posljednje finale između Reala i Juventusa, nema dileme uoči sjutrašnjeg finala Lige šampiona u Kardifu.

"Juventus sa sobom nosi traumu ekipu koje je igrala osam finala Lige šampiona a dobila samo dva. Prognoza? Biće 2:0 za Real", rekao je crnogorski as za španski As.

Mijatović, ipak, upozorava da je Juventus imao do sada odličnu sezonu.

"Juventus je bio u stanju da izbaci Barselonu, i zaslužio je moje puno poštovanje. Njihova snaga je u odbrani, koja odlično funkcioniše i veoma je kompaktna. Kad jedan u odbrani pogriješi, odmah ga ispravlja drugi. Zato će Juventus biti komplikovan rival u finalu, jer i u napadu ima igrače koji mogu sami da riješe utakmicu u svakom trenutku, poput Iguaina, Dibale, Mandžukića, Pjanića, pa i Danija Alveša, koji igra kao momčić. Imaju iskustvo, imaju igrače koji su osvajali Ligu šampiona, ili za koje je ovo, vjerovatno, posljednja šansa kao za Kjelinija i Bufona", ističe Mijatović.

No, ipak, i pored komplimenata na račun Juventusa Mijatović prednost daje španskom timu.

"Real ima bolju ekipu, najbolju na svijetu u ovom trenutku. Zidan mora da bude veoma srećan kad se okrene i vidi kakve igrače ima i na klupi, koji žarko žele da igraju. Drugi treneri imaju dobre igrače, ali nijedan ih nema kao Zidan", zaključio je Mijatović.

Bonus video: