Milan deaktivirao Barselonu, Ibra - Mesi 0:0!

Bavarci pobjedom u Marseju (2:0) već zakazali obračun sa Realom u polufinalu. Milan imao bolje šanse od Barselone (0:0)
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2012. 20:59h

Bajern je slavio u Marseju sa 2:0 i napravio džinovski korak ka plasmanu u polufinale, gdje će se pridružiti Realu, najvjerovatnije i Čelziju.

Ko će biti četvrti tim u polufinalu koji će u Ligi šampiona dočekati kraj aprila, znaće se nakon revanša na “Nou Kampu” koji se igra već za šest dana. Barselona ostaje apsolutni favorit, iako je sinoć deaktivirana na “San Siru”, kada se očekivalo da najjače eksplodira. Završilo se 0:0, ili prvim Barsinim mečom bez postignutog gola u Ligi šampiona ove sezone.

Ibra - Mesi 0:0

Mesi - 0, Ibrahimović - 0! Ko je to mogao da očekuje u obračunu apsolutno najboljeg i jednog od boljih napadača na svijetu. Naročito ako se zna da je u dva meča u grupi između španskog i italijanskog šampiona viđena kiša golova, ukupno devet.

Ali, mnogo veći ulog učinio je svoje, pa su pojedini djelovi meča na dupke punom “San Siru” posjetili na 60-te i 70-godine prošlog vijeka: Barsini majstori su pješke držali loptu i po nekoliko minuta, a igrači Milana grupisani ispred svog šesnaesterca odbijali da izađu u presing.

Nije, naravno, gledan staromodan fudbal, niti je Milan imao tako pasivnu ulogu. U meču velikih emocija, ali slabog učinka u završnicama napada, kako je utakmicu opisala “Gazeta delo sport”, italijanski šampion imao je čak i bolje šanse od Barselone.

Boateng i Robinjo u istom napadu, a potom i Ibrahimović, sve na samom početku utakmice, propustili su velike šanse da maksimalno zakomplikuju revanš u Barseloni. Milanezima će na “Nou Kampu” definitivno trebati gol, jer je teško povjerovati da će Barsa “pucati ćoricima” u dva meča zaredom.

Katalonci su i sinoć bili bolji tim, diktirali su ritam. Opet je bilo puno prepoznatljivih akcija, briljantne razmjene pasova, ali je nedostajao završni pas, precizan udarac, ili finalni dribling Lea Mesija.

Bonera je fantastično zamijenio Tijaga Silvu, Nesta je ponekad i iskusnim faulovima parirao bržim protivnicima, a uz asistenciju Ambroznija i sinoć sjajnog Sedorfa - Barsa je zaustavljena makar na jednu noć.

- Rezultat je dobar, sada idemo u Barselonu da pokušamo da uradimo još više - kazao je Ibrahimović, koji se rukovao sa svim igračima Barselone, iako ih je redom “oprao” u autobiogarfiji nazvanoj “Ja, Zlatan”.

- Trčali smo puno, ali smo morali, jer je Barsa imala veći posjed. Optimista? Naravno da jesam - dodao je Šveđanin.

Milaneze bi u polufinale poslao rezultat koji su momci Masimlijana Alegrija već ostvarili na “San Siru”, uz puno sreće, ali tada bez Ibrahimovića - bilo je 2:2, a golove su postigli Pato i Tijago Silva u prvom i posljednjem minutu.

Ipak, pita se Barselona.

- Šta ste očekivali? Da izađemo na teren i damo pet komada? E pa ne može tako. Milan je veliki tim, veliki klub - kazao je Pep Gvardiola.

Roben i Gomez

Bavarci su u Marseju pregazili “Velodrom” u koprodukciji Marija Gomeza i Arjena Robena. Holanđanin je prvo asistirao Njemcu, potom je Njemac asistirao Holanđaninu, dovoljno za pobjedu od 2:0 i gotovo sigurana prolaz u polufinale Lige šampiona.

Fran Riberi, nekadašnji vezista Marseja, dočekan je zvižducima u svom rodnom gradu, ali Francuz nije previše brinuo. Nakon meča u glavi mu je ostao samo Real Madrid, i njemu i njegovim saigračima.

Jer, ako se ne dogode prvorazredne senzacije, Bajern i Real Madrid sastaće se u polufinalu Lige šampiona.

MILAN - BARSELONA 0:0

Milan - Stadion “San Siro”. Gledalaca: 82,955. Sudija: Jonas Erikson (Švedska). Žuti kartoni: Nesta, Ambrozini, Sedorf (Milan), Keita (Barselona.

Milan: Abijati - Bonera, Nesta (Mesba), Mekses, Antonini - Ambrozini - Noćerino, Sedorf - Boateng (Emanuelson) - Robinjo (El Šaravi), Ibrahimović.

Barselona: Viktor Valdes - Dani Alveš, Pike, Maskerano, Pujol - Buskets - Ćavi, Keita - Inijesta (Telo) - Mesi - Sančez (Pedro).

MARSEJ - BAJERN 0:2

Marsej - Stadion “Velodrom”. Gledalaca: 31.683. Sudija: Karlos Velasko Karbaljo (Španija). Strijelci: Gomez u 44. i Roben u 69. minutu. Žuti kartoni: Dijara, Mbija (Marsej) Lam, Alaba, Luis Gustavo, Kros, Švajnštajger (Bajern).

Marsej: Elinton Andrade - Azpilikueta, Fani, Nkoulou, Morel - A.Dijara, Mbija - Amalfitano (Brandao), Valbuena, A.Ajev - Remi.

Bajern: Nojer - Lam, Boateng, Badštuber, Alaba - Luis Gustavo, Kros (Timoščuk) - Roben, Miler (Švajnštajger), Riberi (Pranjić) - Gomez.

Galerija

Bonus video: