Milan nije mogao protiv majstorija Iguaina, Roma bolja od Bolonje

Argentinac s dva gola riješio veliki derbi na "San Siru"
0 komentar(a)
Juventus - Milan Gonsalo Iguain, Foto: Reuters
Juventus - Milan Gonsalo Iguain, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.10.2017. 20:54h

Milan je izgubio i četvrti derbi ove sezone - nakon Lacija, Rome i Intera, bolji od „rosonera” bio je i Juventus.

Čini se da više ništa ne može da sačuva posao Vinćencu Monteli, ali Italija ni ovog puta nije vidjela toliko loš Milan koliko konkretan i surov Juve.

"Stara dama" definitivno hvata šampionski zalet, a sada su joj na "San Siru" bile dovoljne dvije majstorske egzekucije Gonsala Iguaina, koji je dao 100. i 101. gol u Seriji A.

"Ovo su golovi za sve one koji su vjerovali u mene. Poruka kritičarima? Nemam je, jer me kritičari ne zanimaju", rekao je Iguain.

Juve je tako upisao treći uzastopni trijumf u prvenstvu u svega šest dana - prošle nedjelje je bio bolji od Udinezea (6:2), dok je u srijedu savladao Spal (4:1).

"Bilo je grešaka koje ne smijemo da pravimo, ali zadovoljan sam kako smo se ponašali. Pogotovo kako smo se branili", istakao je trener Juventusa Masimilijano Alegri.

A Milan? Nakon 11 kola kasni 12 bodova za Juventusom i Napolijem („azuri” tek treba da odigraju meč ovog kola), ima 10 manje od Intera, koji sjutra gostuje Veroni...

Montelin tim je u sezoni već upisao pet poraza, u većini utakmica je igrao veoma loše, iako je ljetos potrošio skoro 200 miliona eura...

"Zadovoljan sam kako smo igrali 70 minuta, stvorili smo prilika makar koliko i Juve. Ali, naš protivnik je imao Iguaina", poručio je Montela, čiju smjenu priželjkuje više od 70 odsto navijača Milana u anketi na sajtu "Gazeta delo sport".

A Roma je slavila u trećem meču zaredom u Seriji A, i to bez primljenog gola.

"Vučica" je u Rimu savladala Bolonju sa 1:0, a pobjednika je odlučio evrogol Stefana El Šaravija.

Rezultati

Milan - Juventus 0:2

Iguain 23, 63.

Roma - Bolonja 1:0

El Šaravi 33.

Nedjelja: Benevento - Lacio (12.30), Krotone - Fiorentina, Napoli - Sasuolo, Sampdorija - Kjevo, Spal - Đenova, Udineze - Atalanta (15), Torino - Kaljari (20.45);

Ponedjeljak: Verona - Inter (20.45).

Bonus video: