Minimalac Sutjeske za tri boda protiv šampiona

1 komentar(a)
Sutjeska - Budućnost, Foto: Vijesti
Sutjeska - Budućnost, Foto: Vijesti
Ažurirano: 30.04.2016. 21:25h

U utakmici u kojoj rivali za 90 minuta nisu stvorili praktično nijednu pravu šansu, presudio je efektan pogodak Zorana Milovca sa 17 metara u 81. minutu, kada mu je lopta „legla“ na desnicu i sekund kasnije zakoprcala se u lijevom gornjem uglu Radanovićevog gola. Sve prije i poslije toga skoro da i nije vrijedno pomena jer se lijepi potezi mogu nabrojati na prste jedne ruke.

„Uzeli smo tri veoma važna boda i čini mi se, iako oslabljeni, odreagovali na pravi način nakon debakla od Budućnosti. Sada nam ostaje da sačekamo eventualne kikseve Bokelja i možda se opet uključimo u borbu za Evropu“, rekao je kapiten Sutjeske, Jovan Nikolić.

Nikšićani su u prvom poluvremenu uputili dva udarca iz daljine (Stijepović i Vujović) i imali jednu polupriliku (Nikolić). Pljevljaci ni toliko.

U nastavku Rudar je imao nešto izraženiju inicijativu i nekoliko ubacivanja sa strane, ali se iz takvih situacija nije izrodila čak ni najava opasnosti za besposlenog golmana Ličinu. Gosti, zadovoljni remijem, strpljivo su čekali svoj trenutak i dočekali ga kada im je na već opisan način Milovac donio veliku radost.

„Tvrda utakmica, bez pravih šansi u kojoj je Sutjeska praktično iz jedinog šuta uspjela da postigne gol i ja im na tome čestitam. Lijepo je kad se pobjeđuje ali treba i poraze stoički podnijeti. Uvijek su trijumfi pripadali igračima a porazi trenerima, pa neka tako bude i ovog puta. Biće dobro ako iz ovog poraza izvučemo neku pouku“, kazao je trener Rudara, Srđan Bajić.

Rudar – Sutjeska 0:1 (0:0)

Pljevlja - Stadion: pod Golubinjom. Gledalaca: oko 800. Sudija Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Nikola Radulović (Podgorica) I Marijan Paunović (Berane). Strijelac: Milovac u 81 minutu.

Rudar: Radanović, Kaluđerović (od 54. Noma), Ivanović, Jovanović (od 54. Peličić), Nestorović, Radišić, Brnović, Marković, Reljić, Živković, Vlahović (od 73. Knežević).

Sutjeska: Ličina, Milovac (od 85. Lončar), Nikolić, Stijepović, Grbović (od 62. Vuković), Šofranac, Vujović (od 76. Kovačević), Radulović, Stefanović, Kordić, Zarubica.

Bonus video: