Mlada reprezentacija bez golova sa Irskom

To je drugi remi crnogorskih fudbalera, koji su i prije četiri dana pred svojim navijačima igrali sa Njemačkom neriješeno 1:1.
4 komentar(a)
Mlada reprezentacija, Foto: Savo Prelević
Mlada reprezentacija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.11.2013. 18:36h

Mlada fudbalaska reprezentacija Crne Gore se igrom bez golova sa Republikom Irskom večeras pod Goricom udaljila od plasmana na Evropsko prvenstvo u Češkoj 2015. godine.

Očajan teren pod Goricom bio je saveznik Ircima, pošto igra preciznog pasa po kojoj su u dosadašnjem dijelu kvalifikacija bili prepoznati izabranici Dušana Vlaisavljevića, nije bila moguća.

Pokušavali su naši mladići, dali su sve do sebe za pobjedu ali lopta nije htjela u gol čak ni u 49. minutu kada je nakon kornera sa lijeve strane Stefan Mugoša savladao sjajnog golmana Šona Mekdermota, ali je sa gol linije uklizavanjem Derik Vilijams sačuvao mrežu.

Ipak, kao i Njemci četiri dana ranije, rival je zasluženo osvojio bod, jer su igrači Noela Kinga bili sjajni u defanzivi ali i kontri, iz koje su nekoliko puta bili blizu golu.

Posljednji put u posljednjim trenucima kada je sa peterca centarfor gostiju Ejden O'Brajen glavom spustio loptu u naručje našeg sjajnog golmana Danijela Petkovića.

Tek, krajnjim rezultatom ostali su nezadovoljni naši igrači, što su pokazale i scene nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

Pognutih glava napustili su teren, jer je sa osam bodova naša reprezentacija tek deveta u konkurenciji deset drugoplasiranih timova, od kojih samo četiri najbolje idu u baraž.

Na posljednjem, četvrtom mjestu trenutno je Holandija sa dva boda više i utakmicom manje od naše mlade selekcije.

A u posljednji duel pred svojom publikom, ali i u ovoj godini, naši su mladići ušli sa pobjedničkom ambicijom.

Od starta su preselili težište igre na polovinu Iraca, ali bez rješenja da pronađu sjajan pas po očajnom terenu. Stamenim igračima rivala to je odgovaralo, pa su iz kontre nekoliko puta pokušali, ali su njihovi šutevi sa distance po pravilu bili lak plijen za Petkovića.

Sa druge strane naši igrači su poluvrijeme završili bez šuta u okvir gola, a jedino su poslije slobodnog udarca Darka Zorića u 33. minutu bili blizu golu. Lopta je, ipak, u petercu pogodila nekog od igrača rivala i završila u korneru.

I Mugoša je u posljednjim trenucima tog dijela igre stvorio prostor za šut sa 20-ak metara, ali je lopta prohujala preko prečke.

U nastavku su naši mladići krenuli neuporedivo silovitije. Konačno je proradila i ta prepoznatljiva pas igra, ali bez konkretnog rezultata. Agilni Mugoša je nakon udarca iz uvodnih minuta, pokušao da kruniše i sjajnu akciju Rista Radunovića ali je teren popustio i njegov šut sa 13 metara je završio u naručju Mekdermota.

Ni akciju Nebojše Kosovića Mugoša nije uspio da završi, pošto je lopta umjesto ispred njegovih nogu zastala u bari na vrhu kaznenog prostora gostiju. Ni Irci nijesu bili bezazleni, sjajno su koristili kontru i u 72. minutu došli u stopostotnu šansu, koju je prokockao Kalum Rajli nepreciznim šutem sa deset metara.

Samo pet minuta kasnije Luka Đorđević je uspio da se izbori za loptu, izađe sam na Mekdermota, koji je uspio da odbrani zicer napadaču Tventea. On nije uspio da savlada golmana u još dva navrata, a najbolju šansu imao je u 88. mimnutu nakon akcije rezervista, Andrije Kaluđerovića i Vladimira Jovovića - Đorđević je opalio sa 13 metara ali preko prečke.

Masovni izlazak naprijed naših igrača Irci su iskoristili da do posljednjeg sudijskog zvižduka stvore dva zicera, ali je Petković bio siguran.

Naši reprezentativci do kraja kvalifikacija gostuju Ircima 5. marta 2014. godine, pa Rumuniji i Farskim ostrvima, a Njemačka je remijem u Rumuniji (2:2) večeras učvrstila čelnu poziciju sa šest bodova i utakmicom više od naše selekcije na drugoj poziciji.

Crna Gora - Republika Irska 0:0

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 450. Sudija: Vladimir Vnuk (Slovačka). Žuti kartoni: Zorić (Crna Gora), Vilijams (Republika Irska).

Crna Gora: Petković 8, Gojačanin 6,5 (Jovović 7), Alić 7, Bakrač 6,5, Radunović 7, Janković 7,5, Kosović 7,5, Vukčević 6,5, Zorić 6 (Kaluđerović 6,5), Đorđević 7, Mugoša 7 (Pejaković).

Republika Irska: Mekdermot 8, Hariman 6,5, Vilijams 7,5, Dafi 6,5, Mekginti 6,5, Karuters 6, Rajli 7,5, Griliš 7,5, Mari 7,5, Ford 6,5, O'Brajen 6,5.

Bonus video: