Mladići Budućnosti zadovoljili Radojičića

2 komentar(a)
Budućnost - Lovćen, Foto: Savo Prelevic
Budućnost - Lovćen, Foto: Savo Prelevic
Ažurirano: 22.11.2014. 22:54h

Nakon 56 dana, došlo je vrijeme da se Budućnost obraduje prvenstvenom trijumfu na stadionu pod Goricom. Iako sa osmoricom igrača ispod 21 godine na terenu, „plavi“ su rutinerski „odradili“ malodušni i bezopasni Lovćen, produbivši njegovu krizu - Cetinjani su vezali peti poraz u dva takmičenja bez postignutog gola.

"Ovo je Budućnost kakvu želim da vidim - agresivna, sa svim igračima iza lopte, i sa većim brojem fudbalera koji se priključuju napadu", po završetku meča, zadovoljstvo se očitavalo iz glasa trenera podgoričkog kluba Dragana Radojičića.

"Bili smo stpljivi, a ne ishitreni, kao u nekim ranijim utakmicama na svom terenu, koje smo olako proćerdali".

Strpljenje o kojem Radojičić priča najviše je došlo do izražaja u prvom dijelu. Disciplinovani domaćin je zatvorio prilaze svom golu, a onda u 41. minutu poveo praktično iz prve šanse - Raspopović je sa desnog krila ubacio loptu u peterac, a na drugoj stativi je dočekao i u mrežu sproveo Raičević.

Odgovor Lovćena je bio mlitav, tačnije, izostao je. Budućnost je u nastavku kontrolisala dešavanja na terenu i riješila pitanje pobjednika u 69. minutu. Deni Hočko je primio loptu na ivici šesnaesterca, i snažnim udarcem savladao Jovana Perovića, ne pokazujući milost prema svom nekadašnjem klubu...

"Budućnost je bila bolja, brža, agresivnija i više je željela pobjedu", sportski je priznao Đuro Mijušković, koji je prvi put samostalno vodio Lovćen, nakon smjene Mojaša Radonjića.

"Ne znam zašto ni u petom uzastopnom meču nismo uspjeli da zatresemo mrežu - da znam, vjerovatno bismo odigrali bolje".

Budućnost nema vremena za proslavu, Lovćen za tugu - oba tima u srijedu čekaju revanš susreti četvrtfinala Kupa, „plave“ sa Grbljem, „crvene“ sa Petrovcem, koje su oba kluba označili kao mečeve polusezone...

Bonus video: