Mogren protiv Bara testira snagu i moral

Mogren u sjutrašnjem meču na Lugovima (15.30) časova traži pobjedu, kojom bi sačuvao lidersku poziciju. Ni Barani se ne predaju, izabranici Zlatka Kostića ostavili su dobar utisak u dosadašnjim mečevima sa liderom
0 komentar(a)
Mogren - Bar, Foto: Arhiva "Vijesti"
Mogren - Bar, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 01.04.2011. 16:36h

Velika iskušenja za lidera, Mogrena počinju u sjutrašnjem meču sa OFK Barom na Lugovima. Iskušenja, jer je jesenji prvak u minulom periodu istopio značajnu prednost u odnosu na drugoplasiranu Budućnost (Mogren trenutno ima samo bod više od podgoričkog tima).

Budvani će, dakle, pokušati da osvoje dragocjene bodove koji bi ih ne samo zadržali na vrhu, već bi time uvjerili i sebe i druge da su ekipa koja s pravom ima najviše ambicije.

- Uzdamo se u karakter igrača, finiš prvenstva će biti neizvjestan, vjerujem da će da proradi inat. Pokušaćemo da završimo prvenstvo onako kako treba, vjerujemo da za to imamo snage i znanja, ali moramo da budemo jači nego do sada. Moramo i da se branimo od fronta koji je protiv nas. No, kada ste na vrhu - jasno je da svi probaju da vas sklone. Ima međutim pritiska i nefudbalskih stvari, ali pod pritiskom i dijamanti nastaju. Očekujem, dakle, da možemo da odolimo pritisku, koji dolazi sa svih strana. Od igrača očekujem da pruže ono najbolje od sebe, a u tom slučaju neka i rezultat bude bilo kakav. Nije lako, jer igrači moraju da pobijede sebe. Vjerujem, međutim, da imaju dodatni rezervoar snage. Lično, imam snage da ih uvjerim da mogu, jer imamo kvalitet. Treba da izguramo na najbolji mogući način deset posljednjih kola - iz ovih riječi trenera Stevana Mojsilovića, naslućuje se da situacija u Mogrenu nije “redovna”...

I sjutrašnji zadatak lidera biće težak, a interesantno da je OFK Bar ove sezone već odigrao četiri utakmice sa Budvanima (po dvije u prvenstvu i Kupu).

“Žuti” su opravdali ulogu favorita, tri puta slavili i jednom odigrali neriješeno. Barani su, međutim, ostavili odličan utisak protiv lidera...

- Sa njima smo najčešće igrali, to je protivnik koji nije nimalo lak, a nikako nam ne leži. U Kupu je, takođe, bilo dramatično protiv njih. Kada bih mogao da biram protivnika, ne bih izabrao da igramo baš protiv njih. Moramo da pružimo maksimum, da igrači, kada se pogledaju u oči nakon meča, mogu da kažu: 'Dali smo sve od sebe' - zaključio je Mojsilović.

Trener Mogrena ne može da računa na Matića, koji ima kartone, te na povrijeđene Vujovića i Ćulafića, dok je pod znakom pitanja nastup Ratka Zeca, koji se, takođe, žali na povredu.

I Barani se nadaju

Budvani se bore za titulu, a Barani za goli prvoligaški život. Razlike u pristupu, osim u bodovnom saldu, pred važan meč za obje ekipe praktično da i nema. Izabranici Zlatka Kostića uradiće sve što je u njihovoj moći da se sa najtežeg gostovanja vrate uzdignute glave i sa pozitivnim rezultatom.

- Samo uz veliku borbenost i zalaganje svih koji istrče na teren u Budvi, uz mirnu glavu i pristup kao u svakom drugom meču možemo da se nadamo povoljnom ishodu. Situacija je jasna - Budvani su pod imperativom pobjede. Ni naš pristup, međutim, ne može da bude drugačiji jer nam je svaki bod do kraja važan. Pauzu smo dobro iskoristili da se odmorimo i pripremimo na najbolji mogući način, a neću moći da računam na Begovića i Ceklića zbog parnih kartona - istakao je Zlatko Kostić, trener Bara.

Bonus video: