Mogren slavio u Beranama

Budvani su slavili sa 4:2 u otvorenoj i uzbudljivoj predstavi, a da utakmica zasluži visoku ocjenu pobrinuli su se i fudbaleri Berana, koji su se muški borili od početka do kraja.
0 komentar(a)
Budvani, Foto: Savo Prelević
Budvani, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.10.2011. 15:44h

Nakon puno razočaravajućih izdanja u dosadašnjem dijelu sezone, te bolnog poraza u četvrtfinalu Kupa od Rudara, šampion Mogren konačno je pokazao zube i ubrizgao pojačanu dozu adrenalina u Beranama. Budvani su slavili sa 4:2 u otvorenoj i uzbudljivoj predstavi, a da utakmica zasluži visoku ocjenu pobrinuli su se i fudbaleri Berana, koji su se muški borili od početka do kraja.

Iako su gosti na kraju slavili sa dva gola razlike, Budvani su drhtali do pred sam kraj. Tri minuta prije isteka regularnog toka, pri vođstvu gostiju od 2:1 napadač domaćih Lalević uzdrmao je prečku sjajnim šutem iz “slobodnjaka”...

Poslije toga pala su čak tri pogotka u šestominutnom sudijskom dodatku. Prvo je omladinski i mladi reprezentativac Đorđević u drugom minutu nadoknade najavio da će bodovi otići u Budvu, nakon toga je Tomović dobro reagovao glavom nakon slobodnog udarca Lutovca i smanjio prednost gostiju, dok je konačan rezultat postavio Nikola Vujović svojim drugim pogotkom u šestom minutu nadoknade...

Domaćin je u finišu bio i brojčano oslabljen, jer je Rugovac u 67. minutu zaradio drugu javnu opomenu, nakon čega su štoper Berana i njegovi saigrači uzalud negodovali kod glavnog arbitra Željka Radunovića.

Budvani su, inače, bolje otvorili utakmicu i početnu dominaciju krunisali već u 6. minitu, kada je Ćulafić nakon centaršuta Lakića sa lijeve strane pogodio nebranjeni dio mreže i postigao pogodak protiv tima u kom je počeo karijeru. Ispostavilo se da je to bio samo uvod u žestoku borbu, a domaćin je napravio veliki pritisak sredinom poluvremena.

Lalević je dva puta odlično zahvatio loptu glavom nakon prekida (prvi put goste je spasio golman Todorović, dok im je u drugom navratu sreća bila saveznik). Domaćin je, ipak, do zasluženog izjednačenja stigao u 35. minutu - Lutovac, koji je centrirao kod oba gola, sjajno je pronašao Šćekića u gostujućem petercu, a ovaj glavom pogodio suprotan ugao Todorovićevog gola. U finišu prvog dijela uzvratio je Vujović, koji je uputio dva šuta, dok je na drugoj strani vezista domaćih Bojović bio neprecizan.

Serija uzbuđenja u nastavku počela je u 55. minutu - Ranđelović se tada našao u sjajnoj situaciji, ali je domaći golman Aković maestralno intervenisao. Vujović je promašio dosta šansi, ali je naplatio upornost u 64. minutu - ofanzivac “žutih” je nakon ubačene lopte Bakića plasiranim šutem sa lijeve strane na efektan način doveo Budvane u drugo vođstvo.

To je, ipak, bio uvod u još veća uzbuđenja, a nakon isključenja Rugovca domaćin je tražio penal u 70. minutu (reklo bi se neopravdano, na osnovu TV-snimka utisak je da lopta nije ni zakačila Bataka u ruku). Domaći su, međutim, negodovali, burno je reagovala i publika, pa je meč prekinut na nekoliko minuta...To, međutim nije ohladilo fudbalere - Lakić je nakon lijepog prodora oštro šutirao pored gola, domaći bek Rajković grudima spriječio Ranđelovića da se upiše u strijelce u 89. minutu, a samo dva minuta ranije tresla se prečka Budvana nakon Lalevićevog slobodnjaka.

Uslijedio je rasplet, zapravo tri ekspresna pogotka, a kada bi se zasebno računao rezultat u sudijskom dodatku, Mogren bi slavio sa 2:1...

Milačić: Vidi se napredak

Beranci su se isprsili protiv šampiona, ali će važne bodove morati da traže u narednim mečevima...

"Mi smo kao i obično ušli u meč sa željom da se nadigravamo. Nijesmo, međutim, uspjeli da u drugom dijelu nastavimo u ritmu kakav smo imali u prvom. Osjetilo se i da nam fale povrijeđeni igrači, a poremetilo nas je isključenje Rugovca. Vjerujem da ćemo u narednom kolu slaviti protiv Petrovca u meču koji može da bude ključan po nas" rekao je Slobodan Đukić, trener Berana.

Sa druge strane, strateg gostiju Branislav Milačić odahnuo je nakon ubjedljivog poraza u Kupu od Mogrena. Aktuelni šampion se probio na treće mjesto i ima pet bodova manje od vodećih Budućnosti i Rudara.

"Nije lako pobijediti Berane, a nama pogotovo nije bilo lako da to uradimo u ovom trenutku. Dobro smo otvorili meč, ali se nakon vođstva uvukao strah, a Berane je imalo odličan period igre. Stvorili smo puno šansi, međutim, imali smo problema u realizaciji. Ko zna šta bi se dešavalo da je Lalević u finišu pogodio mrežu, a ne prečku. No, kada se sve sabere - zadovoljan sam, vidi se napredak" kazao je Milačić.

Berane - Mogren 2:4

Berane - Gradski stadion. Gledalaca: 1.000. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje), Vladan Todorović (Nikšić). Strijelci: Šćekić u 35. i Tomović u 90.+5. minutu za Berane, a Ćulafić u 6, Vujović u 64. i 90+6. i Đorđević u 90+2. minutu za Mogren. Žuti kartoni: Rajković, Rugovac, Cimbaljević, Tomović, Šabanović (Berane), Batak, Mirković (Mogren). Crveni karton: Rugovac (Berane).

Berane: Aković 6, Rajković 6,5, Rugovac 6, Vučinić 6, Lutovac 7, Šćekić 7, Cimbaljević 6,5 (Isljami), Bojović 6,5, Raičević 6,5 (Radović), Tomović 7, Lalević 7.

Mogren: Todorović 7 (Butorović), Ivanović 7, Simović 7, Batak 7, Lakić 7, Tatar 7, Mirković 7, Bakić 7,5 (Kapisoda), Ćulafić 7 (Đorđević 7), Vujović 7,5, Ranđelović 7.

Bonus video: