Mojaš Radonjić: Trofej kao kruna krvavog rada

"Trofej je došao kao kruna krvavog rada. Možda to nije dobro izabran termin, ali zasita su igrači dali sve od sebe u posljednjih šest mjeseci"
89 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 21.05.2014. 21:48h

Trener Lovćena Mojaš Radonjić ovako je prokomentarisao pobjedu protiv Mladosti i osvajanje Kupa:

"Trofej je došao kao kruna krvavog rada. Možda to nije dobro izabran termin, ali zasita su igrači dali sve od sebe u posljednjih šest mjeseci. To je publika znala da prepozna i i uz utakimice u utakmicu je u sve većem broju dolazila da podrži igrače. A oni su znali da zadrže prisebnost i veći kvalitet pretoče u ovu važnu pobjedu".

Lovćen je zasluženo slavio, tvrdi Radonjić.

"Siguran sam da je finale odlučio veći kvalitet moje ekipe, koja na žalost neće moći da trofej proslavi sa svojom publikom. To je neka sudbina, jer nijesmo imali vremena ni da zacrtani cilj plasman u Ligu Evrope prosalavimo nakon pobjede nad Dečićem", kaže Radonjić.

Jer, Lovćen već u subotu igra "finale" prvenstva, protiv Sutjeske u Nikšiću.

"Zahvaljujući boljem međusobnom skoru pobjeda bi nam donijela i titulu prvaka Crne Gore. Slavićemo ako moji igrače budu trčali kao u ovom finalu", naglasio je Radonjić.

Radovan Kavaja, trener Mladosti, nije imao priliku da se raduje protiv "svog" Lovćena.

"Iskrene čestitke igračima Lovćena, jer igre koje prikazuju u kotinuitetu pokazatelj su dobrog rada i odlično selektirane ekipe. Bili su mirniji i sigurniji u predaji lopte, a mi smo pokušali da presingom poremetimom njihov veći kvalitet. Ipak, već do poluvremena je bilo jasno da moji igrači nijesu dovoljno fizički pripremljeni za taj zadatak. Rekao sam im prije utakmice da ovakve utakmice odlučuju bolje i pravovremenije odluke. Oni su, međutim, iamli problema u prijemu i predaji lopte, pa imam utisak da im je to bio veći problem od igre rivala. Igrači Lovćena su bolje regovali, i bili ti koji su donosili bolje odluke u organizaciji igre".

Mladost se vraća borbi za opstanak, ali se nada da će izaći u Evropu ako Lovćen osvoji titulu.

"Sada će biti teško da poslije poraza oporavimo ekipu za naredna dva kola, bitna za direktan opstanak, ali sam optimista. Poikazali su u posljednjih pet, šest kola da umiju da se vrate u pravi ritam", zaključio je Kavaja.

Galerija

Bonus video: