Mojes: Uradio bih isto što i Suares (video)

“Ja bih vjerovatno učinio istu stvar da sam igrač, ali on će onda morati da simulira pred mnogim trenerima”, rekao je Mojes nakon utakmice.
4 komentar(a)
Ažurirano: 29.10.2012. 11:41h

Trener Evertona Dejvid Mojes tvrdi da nije zamjerio napadaču Liverpula Luisu Suaresu što je vodeći gol u Mersisajd derbiju proslavio simulirajući pred njim.

Zapravo, kaže da ga je taj potez oduševio.

Naime, Suares je nakon što je uz pomoć lijevog beka domaćih Lejtona Bejnsa postigao vodeći gol za Liverpul otrčao ispred klupe Evertona i bacio se kao da simulira prekršaj.

To je učinio jer je upravo Mojes bio jedan od najglasnijih u kritikama na njegov račun zbog prečestog simuliranja.

“Mislim da je sjajno proslavio pogodak. Ja bih vjerovatno učinio istu stvar da sam igrač, ali on će onda morati da simulira pred mnogim trenerima. Ja bih pred njim to možda učinio, da smo uspjeli da pobijedimo 3:2”, rekao je Mojes nakon utakmice.

Suares je, inače, u sudijskoj nadoknadi postigao pogodak za vođstvo Liverpula 3:2, ali ga je arbitar poništio zbog ofsajda. Mojes je džentlmenski priznao da je gol bio regularan.

“Imali smo sreće. Gol nije bio iz ofsajda, ali mislim da prije toga nije bilo prekršaja Osmana na Džerardu. Tu je isto sudija pogriješio. Ali, mislim da je sveukupno odradio dobar posao, s obzirom na atmosferu i sve što ide s ovim derbijem”, zaključio je trener Evertona.

Galerija

Bonus video: