Najuzbudljivija sezona do sada

Ove sezone iz elitnog takmičenja ispadaju tri ekipe, a dvije idu u opstanak za baraž. Danas četiri, sjutra dvije utakmice
2 komentar(a)
Budućnost Rudar, Foto: Filip Roganović
Budućnost Rudar, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 06.08.2016. 09:14h

Prvog dana nove sezone u Telekom 1. CFL odigraće se četiri duela, aktuelni prvak Mladost sjutra će u gradskom derbiju gostovati Zeti na Trešnjici, dok Sutjeska napokon pod reflektorima igra meč sa Lovćenom.

Novo prvenstvo zasigurno će biti ispunjeno neuporedivo većom tenzijom u odnosu na dosadašnja, a razlog je u odluci da od naredne sezone u elitnom rangu ne igra 12 klubova, već deset. Ono što je zajedničko sa prethodnim sezonama, jeste polarizacija na dva doma - pa se unaprijed očekuje da će se za titulu boriti Mladost, Budućnost, Rudar i Sutjeska, dok će Zeta svoju šansu vrebati iz prikrajka.

Ostalim klubovima prioritet bi trebalo da bude borba za sedmo mjesto, koje garantuje direktan opstanak. Mada, iznenađenja su moguća, a Bokelj je u prethodnoj sezoni bio najprijatnije.

"Plavi" se uzdaju u evropsku energiju

Budućnost nakon sjajnih izdanja u Evropi, gdje nije imala sreće u penal-ruletu protiv favorita Genka, kojeg su, uzgred, nadigrali, posjeduje ogromnu dozu samopouzdanja.

"Plavi" u novu sezonu ulaze duelom pred svojim navijačima sa Iskrom, i to u večernjem terminu (20 časova).

"U novu sezonu ulazimo sa velikom dozom samopouzdanja i visokim ambicijama. Svakako da su nam evropske utakmice pomogle da se što bolje pripremimo i uigramo. Vidjeli smo da možemo da se nosimo sa jakim protivnicima i to treba da nam je putokaz za budućnost. Ekipa je spremna i nadam se da ce ova sezona biti mnogo uspješnija od prethodne", istakao je Deni Hočko.

A to bolje od prethodne - naslov vicešampiona i na penalima od Rudara izgubljen Kup - znak je da Budućnost ne krije da juriša na oba domaća trofeja.

"Nismo mogli da dobijemo težeg rivala na startu, i to na njegovom terenu. Budućnost ima jak tim, ali mi se nadamo da u Podgorici možemo da iznenadimo", rekao je Radislav Dragićević, trener Danilovgrađana.

Rudari iskusni u osvajanju trofeja

Svakako je jedan od favorita za titulu i Rudar. Ekipa koja zna kako se osvajaju trofeji, baš kao njihov trener Dragan Gaga Radojičić.

"Jedinstvo je prvo iskušenje, a ne smije biti opuštanja jer dolazi izuzetno motivisan rival. Mi, međutim, imamo svoje ambicije i želimo da počnemo prvenstvo pobjednički, što nam je i obaveza prema navijačima. Dakle, cilj nam je da osvajanjem bodova na startu prvenstva u dobrom rasploženju krenemo u novu sezonu", rekao je Radojičić.

Jedinstvo je povratnik u Prvu ligu.

"Odlično smo odradili pripreme i imamo tim koji je mnogo bolji nego prošlogodišnji. Sve to nam daje za pravo da budemo optimisti. Prepuštamo ulogu favorita domaćinu, ali vjerujemo u povoljan ishod", rekao je Sava Kovačevič, trener Bjelopoljaca.

Bokelj komšijski derbi sa Grbljem dočekuje sa puno promjena u odnosu na sjajni prošlogodišnji sastav, ali u Radanovićima su svjesni da ih, uprkos tome, očekuje teška i neizvjesna utakmica, sa motivisanim domaćinom.

Dečić igra protiv Petrovca: Nedović očekuje bolje dane

U Tuzima se sastaju Dečić i Petrovac - ko je favorit u ovom trenutku nije lako istaći, jer su oba tima promijenila puno toga.

Počev od trenera - Dečić vodi Milija Savović, a petrovčane Aleksandar Nedović.

"Petrovac je mnogo promijenio, ali posjeduje kvalitet, a i odlično su vođeni sa klupe. Bilo bi lijepo kada bismo na premijeri slavili, ali ne bismo bili nezadovoljni ni bodom. Jer, prvo kolo je, ekipe se još formiraju i svaki bod je bitan", poručio je napadač Tuzana Vule Vujačić.

A sa potpuno renoviranim igračkim i stručnim kadrom Petrovac dočekuje nova iskušenja u elitnom rangu. Kao i uvijek kada se igrački kadar znatno promjeni, biće potrebno vremena za uigravanje.

"To će vjerovatno biti i ključni problem na startu sezone. Doveli smo pojačanja koja su nam bila neophodna, tim prije što je i prošla sezona pokazala da je u Petrovcu potrebna nova "krv". Odlično smo radili u pripremnom periodu, doveli kvalitetna pojačanja i iskreno smatram da imamo dobru ekipu za iskušenja koja nas očekuju. Dečić je neugodan rival, naročito opasan na domaćem terenu, ali mi moramo da mislimo na sebe - rekao je trener Petrovca Aleksandar Nedović.

Parovi

DANAS

BOKELJ - GRBALJ 17.30

Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

RUDAR - JEDINSTVO 17.30

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

DEČIĆ - JEDINSTVO 17.30

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

BUDUĆNOST - ISKRA 20.00

Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica)

SJUTRA

ZETA - MLADOST 17.30

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

SUTJESKA - LOVĆEN 20.00

Sudija: Milovan Milačić (Podgorica)

Bonus video: