Navijači Sanderlenda sakupili novac za cvijeće supruzi Dika Advokata

1 komentar(a)
Dik Advokat i Željko Petrović, Foto: Reuters
Dik Advokat i Željko Petrović, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.06.2015. 13:28h

Kako je na odluku supruga Dika Advokata gledala njegova supruga Dilka, nije poznato, ali navijači Sanderlenda znaju da cijene što je holandski trener promijenio mišljenje i odlučio da, ipak, i naredne sezone vodi "crne mačke", i potpiše novi jednogodišni ugovor.

Navijači ovog premijerligaša su, naime, sakupili su više od 2.000 funti za kupovinu cvijeća supruzi Dika Advokata, vjerujući da će time ublažiti "njen bol" zbog toga što je Advokat odlučio da nastavi avanturu na klupi Sanderlenda, iako je prvobitno bio obećao Dilki da će ovog ljeta završi klupsku karijeru i posvetiti se porodici.

Advokat je u martu preuzeo Sanderlend, kada je otpušten Gus Pojet i remijem sa Arsenalom u pretposljednjem kolu obezbijedio opstanak klubu u Premijer ligi.

Navijači su odmah započeli kampanju za sakupljanja 150 funti za buket cvijeća, a odziv je prevazišao očekivanja i sakupljeno je više od 2.000 funti.

Navijači su obećali da će ostatak novca podijeliti fondaciji kluba i dobrotvornoj organizaciji po želji gospođe Dika Advokata.

Ostaje da se vidi da li će saradnju sa Sanderlendom nastaviti i Advokatov pomoćnik, crnogorski trener Željko Petrović.

Bonus video: