Nedović: Evropa bi bila veliki uspjeh

Šesto mjesto Sutjeske nije neuspjeh ako s ezna da su Nikšićane napustili maltene svi glavni fudbaleri iz prošle sezone - od Vujovića, Janjuševića, Draška Božovića, Masata, do Ognjanovića, Lukića, Nikolića...
1 komentar(a)
Aleksandar Nedović, Foto: Luka Zeković
Aleksandar Nedović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.12.2015. 10:29h

Sutjeska nije u vrhu tabele CFL-a, prvi put poslije tri godine.

Odlazak velikog broja fudbalera, gotovo kompletnog tima, nije saniran na pravi način, pa su Nikšićani malo skrenuli sa trasiranog puta - 6. mjesto na tabeli, sa čak 19 bodova manje od vodeće Mladosti, nije rezultat na koji su navijači Sutjeske navikli posljednjih godina.

Trener Aleksandar Nedović, koji je preuzeo tim neposredno uoči početka sezone, ipak nije nezadovoljan, s obzirom na sve okolnosti...

"Ušli smo u sezonu sa previše pehova, počevši prije svega od mog dolaska samo 10 dana prije početka prvenstva. Jednostavno, pripreme nisu mogle da budu odrađene na pravi način i odmah smo bili u zaostatku", kaže Nedović.

Istovremeno, trebalo je praviti novi tim, jer su Nikšićane napustili maltene svi glavni fudbaleri iz prošle sezone - od Vujovića, Janjuševića, Draška Božovića, Masata, do Ognjanovića, Lukića, Nikolića...

"Nisu samo odlasci bili problem. Tek što je počela sezona, teško se povrijedio Kovačević, najbolji igrač i vođa tima, što je bio ogroman peh", ističe Nedović.

Očekivano, Sutjeska je krenula promjenjivo, sa nekim novim i neafirmisanim fudbalerima, ali je, kako je polusezona odmicala, držala kakav-takav korak...

"Mislim da 24 boda u ovakvoj situaciji nije malo. Od evropske zone smo na samo tri boda, uz to smo afirmisali nekoliko fudbalera koji su bili krajnje nepoznati domaćoj javnosti.

Nedović nabraja igrače koji su se „pojavili”:

"Ličina izrasta u ozbiljnog golmana, uz ogromnu pomoć Poleksića, koji mu je desna ruka, i na terenu i savjetima van njega. Nakon Kojaševića i Šćepanovića iz Mladosti, Kordić i Zarubica su najefikasniji tandem lige. Za Marka Vučića, koji ima veliki broj asistencija, tek će da se čuje, ali i za neke ostale", ističe Nedović i najavljuje bolje igre na proljeće:

"Uz pametan rad na pripremama, te dva ili tri pojačanja, siguran sam da ćemo biti makar četvrti na tabeli. Izlazak u Evropu bio bi veliki uspjeh.

Nedović napominje da ekipa ima dobru podršku kluba:

"Jedna smo od rijetkih ekipa, ako ne i jedina, kojoj se ne duguje ništa. Žao mi je što nismo malo spremniji dočekali početak sezone, jer uz bolji start bi učinak bio još bolji. Vjerujem, ipak, da ćemo sve nadoknaditi na proljeće.

Bonus video: