Ništa nije gotovo, napašćemo Njemce

Duel sa „pancerima”, starim fudbalskim rivalima, već sada je proglašen „utakmicom svih utakmica” u taboru Holanđana
1 komentar(a)
Holanđani, Foto: Beta/AP
Holanđani, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.06.2012. 08:06h

Danska je šokirala Holandiju na startu u Ljvovu prije dva dana, pa treći favorit Evropskog prvenstva sada mora da se vadi u derbiju - poraz od Njemačke u srijedu bi vjerovatno značio i kraj ambicijama, ali „lale” još ne pomišljaju na neuspjeh...

Tako je duel sa „pancerima”, starim fudbalskim rivalima, već sada proglašen „utakmicom svih utakmica” u taboru Holanđana.

"Niko od nas nije ni mogao da pomisli da će meč sa Njemačkom da bude bitan poput finala. Eto, već u 2. kolu moramo da dokažemo da je Danska bila samo loš dan", rekao je Rafael van der Vart.

A selektor Bert van Marvajk sada mora da povrati ekipu od velikog skandinavskog šamara, jer Holandija u prvih 90 minuta (sem na momente) nije oduševila nikog.

"Moram da priznam da sam zbunjen i šokiran zbog načina na koji smo izgubili utakmicu. Imali smo toliko prilika da povedemo, potom i da se vratimo u meč, ali mi nije jasno kako nismo postigli gol", kazao je bivši trener Fejnorda.

Napad je u krvi Holanđanima, pa je logično da se to neće promijeniti ni u meču u kojem je poraz zabranjen za Oranje.

"Najvažnije je da u ovom trenutku vratimo mir u ekipu, jer slijedi rasplet za nekoliko dana. Kada igrate protiv Njemačke ne smijete puno da se kockate, ali mi moramo da napadnemo i budite sigurni da odbranu protivnika čeka jako težak posao", poručio je Van Marvajk.

Selektoru „lala” raspoloženje može da vrati to što se Joris Matejsen vraća u tim nakon povrede, kao i da udarac koji je dobio Vesli Snajder protiv Danaca nije toliko ozbiljan. Obojica će biti spremni za veliki derbi protiv Elfa u srijedu.

Bonus video: