Njemačka bolja od Mađara, Hrvatska brojala do 10, furiozna Francuska

Francuzi sigurni protiv Škotske u Mecu
2 komentar(a)
Njemačka, Foto: Reuters
Njemačka, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.06.2016. 21:05h

Njemačka nije pokazala mnogo prije nekoliko dana protiv Slovačke, nije oduševila ni večeras u duelu sa Mađarskom, ali Joakim Lev sigurno nije ni očekivao spektakularan fudbal od svog tima šest dana pred početak Evropskog prvenstva.

"Elf" je, ipak, savladao Mađare sa 2:0 u generalnoj probi za Euro koja je odigrana u Gelzenkirhenu.

Štoper "lake konjice" Adam Lang je u 39. minutu pogodio svoju mrežu nakon odlične akcije domaćina, a konačan rezultat postavio je Tomas Miler u 63. minutu.

Njemci su na EP u grupi C sa Sjevernom Irskom, Poljskom i Ukrajinom, koja je prvi rival 12. juna u Lilu, a Mađarska se nalazi u F grupi sa Austrijom, Islandom i Portugalom.

Lev je izveo sastav bez klasičnog napadača, tu ulogu je imao Mario Gece, a trio iza njega su činili Miler, Mesut Ozil i Julijan Draksler.

U 68. minutu je na teren kročio i Bastijan Švajnštajger koji se polako oporavlja od povrede.

Francuska je od svih favorita pred Euro vjerovatno u najboljoj formi.

Domaćin EP je u Mecu fantastičnom igrom lako izašao na kraj sa Škotskom - 3:0, uz golove tandema iz Arsenala Olivijea Žirua (dva) i Lorana Košjelnog.

"Trikolori" su dali tri gola do poluvremena, a pobjeda je mogla da bude i ubjedljivija da su precizniji bili Antoni Marsijal, Pol Pogba i Joan Kabaj.

Uspjela je i generalna proba Hrvatima, koji su u Rijeci postigli čak 10 golova protiv San Marina - šest u prvom i četiri u drugom poluvremenu.

Mario Mandžukić i Nikola Kalinić su se upisali po tri puta, a mrežu protivnika su tresli i Marko Pjaca, Darijo Srna, Ivan Perišić i Ivan Rakitić.

Holandija neće igrati na Evropskom prvenastvu, ali joj to nije smetalo da zada glavobolje Austrijancima pred put u Francusku.

Na "Ernest Hapelu" u Beču je bilo 2:0 za "lale" - golove su postigli napadač AZ Alkmara Vinsent Jansen i Njukaslov Žoržinio Vajnaldum.

Bonus video: